İngiltere'nin başkenti Londra'da 27 katlı bir apartmanın ikinci katında çıkan ve bütün binayı saran alevlerin söndürülmesine çalışılıyor. Londra'nın batısındaki Latimer Road semtinde bulunan 27 katlı binanın ikinci katında yerel saatle 01.15'te henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile 200'den fazla itfaiyeci sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede binanın tümünü saran alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Londra polisinin yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca ölü sayısının artabileceği belirtildi.

ÇÖKME RİSKİ YOK

Londra itfaiyesi, incelemenin tamamlandığını ve yanan binanın çökme riskinin olmadığını açıkladı. 

"ÇOCUĞUNU AŞAĞI ATTI"

LBC'ye konuşan Zara isimli bir bina sakini ise, "Bir kadın 5 yaşlarında bir çocuğunu alevlerden kurtarmak için 5. ya da 6. kattan aşağı attı. Çocuğun iyi olduğunu düşünüyorum. Umuyorum sadece kırıkları vardır." şeklinde konuştu.

The Huffington Post'a konuşan bir görgü tanığı ise bir kadının alevlerin içerisinde kaybolmadan önce bebeğini 9. kattan aşağı attığını, bebeğin aşağıdaki bir adam tarafından tutulduğunu belirtti.

İNSANLAR CAMDAN ATLADI

BBC'ye konuşan Samira isimli bir diğer görgü tanığı ise, "Yangının hızı herkes için şok ediciydi. Çok hızlı bir şekilde her yere yayıldı. Birçok insanın camdan atladığını gördüm" dedi.

TÜRKLER DE VAR
Saatlerdir süren yanınla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son bilgilere göre binada Türklerin de olduğu belirtiliyor.


"BİRÇOK HAYAT KURTARMIŞ OLABİLİRLER"

Rashida ismindeki bir kadın Sky News'a yaptığı açıklamada Muslümanların Ramazan dolayısıyla uyanık olmasından ötürü birçok hayat kurtarmış olabileceklerinden bahsetti. 

Binadan çıkmayı başarabilenlerden bazıları da, içeride aile üyelerinin mahsur kaldığını, kendilerini telefonla arayarak alevler nedeniyle yangın merdivenlerini de kullanamadıklarını söylediğini belirtti.

Televizyon sunucusu George Clarke, binadan 100 metre uzakta olmasına rağmen üzerinin külle kaplandığını aktarırken üst katta kalan bazı kişilerin el fenerleriyle yardım istediğini ve dışarı çıkamadıklarını söyledi.

AJANSLAR