SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'da teknik direktör Ümit Özat, "Kardemir Karabükspor ve Elazığspor maçlarını minimum hasarla geçersek, ligin ilk yarısını 30 ila 32 puan arasında tamamlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Özat, Nuri Asan Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Samsunspor'un önünün açık olduğunu söyledi.

Kardemir Karabükspor ve Vartaş Elazığspor maçlarını en az hasarla geçmeyi arzuladığını dile getiren Özat, daha sonra oynayacakları 6 maçta da galibiyeti hedeflediklerini kaydetti.

Şu anda en önemli konunun peş peşe oynayacakları Kardemir Karabükspor ve Vartaş Elazığspor maçları olduğuna dikkati çeken Özat, "Çünkü eksiğimiz, sakatımız var. Bu maçları minimum hasarla geçersek, ligin ilk yarısını 30 ila 32 puan arasında tamamlayacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Ligin enteresan bir yapısı bulunduğuna işaret eden Ümit Özat, 2 maç üst üstte kazandıklarında lider olunduğunu, kaybedildiğinde ise alt sıralara düşüldüğünü belirtti.

Famoussa Kone'nin cezalı olmaması halinde Alanyaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarının çok farklı geçeceğinin altını çizen Özat, "Çünkü Kone, bir takım oyuncusu. Bu takım Chikeluba Ofoedu yokken maç kazandı ama Kone yokken daha kazanamadı. Kone'nin takıma nasıl bir katkısı bulunduğunu herkes görüyor" ifadelerini kullandı.

Ümit Özat, taraftarlardan Kardemir Karabükspor maçında destek beklediğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Başarısızlık benim. Başarıyı herkes sahiplensin. Ben başarıyı sahiplenmem, başarısızlık benim. Bu takım yeri gelir iki veya üç hafta daha yenilebilir. Bu takım oynadıkça kendine gelecek ve daha çok işler yapacak. Taraftarlarımız şunu bilsin, ben bu takıma katkıda bulunmak için gece gündüz çalışacağım. Ben buraya para için gelmedim. Gelirken konuşmadığımız şeyleri giderken de konuşmayız. Samsunspor'u en kısa sürede Süper Lig'e çıkarmak istiyoruz. Çünkü başka kurtuluşumuz yok. Onun için taraftarlarımız 90 dakika oyuncularımızı desteklesin."

Öte yandan Samsunspor, 25 Ekim Pazar günü kendi sahasında yapacağı Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarını Nuri Asan Tesisleri'nde sürdürdü. Teknik direktör Özat yönetiminde çalışan kırmızı-beyazlı futbolcular, ısınma koşusu ve çift kale maç yaptı.