Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde inşaatı tamamlanan Şeyh Edebali Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokul binasında incelemelerde bulundu. Bakan Avcı’nın Yeşilkent Mahallesi’ndeki yüksekokul binasına gelişi sırasında kendisiyle görüşmek isteyen protokol mensubu, partili ve vatandaşlarca uzun kuyruklar oluşturuldu.
Burada konuşan Bakan Avcı, artık Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yere bir eser kazandırmaya niyet ettiğinde 1 senesi dolmadan onu bitirecek kudret, kabiliyet ve imkana sahip olduğunu söyledi. Bozüyük’ün eğitim kenti olduğunu aktaran Bakan Avcı, “Bozüyük, bütün eğitim kademelerinde okullaşma oranımız yüzde 100. Sınıf ortalamalarımızda en kalabalık sınıflarımız anaokulunda 26 kişi, diğerlerinde 20-22 civarında. Bunlar bizim Türkiye genelinde ulaşmayı hedeflediğimiz ortalamalar. Bunları çok şükür Bozüyük’te yakaladık. Bozüyük bunun gibi başka eğitim kurumlarını da hak ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde yine bu şekilde el birliğiyle çalışarak Bozüyük’e bu eserleri kazandırırız” şeklinde konuştu.
“BU TÜRK DEVLETİNİN ULAŞTIĞI GÜCÜ GÖSTERİR”
Bakan Avcı, yüksekokulun 364 gün gibi kısa bir sürede tamamlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:
“364 günün ne anlama geldiğini benim yaşımdakiler çok iyi bilir. Bizim zamanımızda bırakın böyle okulları bir köy okulunun bile inşaatının senelerce devam ettiği, pek çok temel atmaların yerinde kaldığı örneği orta yaş ve üzeri olan Bozüyüklü hemşehrilerim çok yakından hatırlayacaktır. Onun için bu Türk devletinin ulaştığı gücü gösterir. Artık Türkiye Cumhuriyeti bir yere bir eser kazandırmaya niyet ettiği zaman işte böyle 1 senesi dolmadan çok şükür onu bitirecek kudret, kabiliyet ve imkana sahip. Onun için halkımız çok güzel bir söz söylüyor; ’Allah devlete, millete zeval vermesin.’ İnşallah devlet, millet işbirliğiyle bundan sonra da çok daha güzellerini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bütün emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Belediye Başkanı Fatih Bakıcı konuşmasında, “Bizlere verilen emanet Bozüyük’ü çok daha iyi yerlere taşımak maksadıyla verildi. Bu bağlamda ilk başta 25 dönüm arazimizi üniversitemize bağışladık. Milletvekilimiz Sayın Fahrettin Poyraz’da 4 milyon TL ödenek aktarımı yaparak bu projenin gerçekleşmesi için büyük emek sarf etti. Ben burada büyük emekleri olan Sayın bakanımıza, rektörümüze, yüksekokul müdürümüze, uygulamalı bilimler bölümümüzün müdürüne ve bürokratik açıdan destek sağlayan büyüklerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
"BOZÜYÜK ÇOK DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR"
Programda konuşan Rektör Azmi Özcan ise, “Bizim için önemli bir gün. Yeni eğitim öğretim yılımızın başladığı bir dönemde yeni binamızın hazır hale gelmesi bizim için önemli bir kazanım. Tüm gayretleriniz için çok teşekkür ediyorum. Eskiden ’su akarken doldurulurmuş’ denilmiş. Bozüyük sonuna rastladı. İnşallah bundan da gereken tecrübeyi çıkartırız. Bir dahaki kervanda geç kalmayız. Meğer hocaları olarak bizlerin sözlerini takip etmiş olsalardı şimdi 3 bin ile 5 bin arasında bir öğrencileri olacaktı. Bozüyük çok daha fazlasını hak ediyor. Burası milli mücadele açık hava müzesi olmalıdır. Sayın Bakanım bu açıdan Bozüyük’ün konumu çok çok önemli. Sayın Bakanım bizi sık sık ziyaret ediniz. Çünkü son 15-20 günde sizin bize kazandırdıklarınız, ülkemize kazandıklarınızdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Millete hizmetin üstünde daha büyük bir değer yok. Böyle bir fırsatı elde edenlerde gurur ve kibir vesilesi değil, bunu bir şükür vesilesi olarak görmeli ve şükrünü eda etmeliler” diye konuştu.
Milletvekili Halil Eldemir ise konuşmasında, "Yeni binamızı açarken biz de rektör hocamızdan ilk dersimizi almış olduk. Önümüzdeki günlerde bizim hedefimiz Bozüyük’teki öğrenci sayısını arttırmak olacaktır. Bu noktada üniversitemiz ile elbirliği ile çalışıp Bozüyük’ümüze daha hassas öğrenci tercihini yaptırmak olacaktır. Bir ülkenin yer altı kaynakları kadar yer üstü kaynakları da mühimdir. Yetişmiş insan gücü genç nüfusun kaynaklarından daha mühimdir. Ülkemiz büyük ve genç nüfusu fazla olan bir ülke. Burada üniversitemizin yetiştirdiği insanlar ile önümüzdeki 2023, 2053 ve 2071 hedefimize dünyada lider ülke Türkiye olarak ulaşacağız. Bu noktada Sayın Bakanımıza ve bu eserin ortaya çıkmasında bir önce ki dönem milletvekilimiz Fahrettin Bey’e, rektör hocama, meslek yüksekokulu müdürüme ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, "Bozüyüklüler hedefledikleri, arzu ettikleri bir yüksekokul binasına kavuşmuş oldular. Temel atmasında da vardım. Bu kadar kısa sürede bu kadar güzel bir binanın ortaya çıkmasını hesap etmemiştim. Hatta yer konusunda isabetli bir yer mi seçilmiş diye düşündüm. Ama bugün gördüğüm manzara aşağısındaki parkı ile çevre düzenlemesi ile üniversite binasıyla Bozüyük’ümüze yakışır bir bina olduğunu hep birlikte görmüş olduk. İnanıyorum ki Bozüyük daha iyilerine layık ve bundan sonra da onlar gerçekleşecek. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların sonrasında okulun müteahhidi Veli Çelik’e Bakan Nabi Avcı ve Rektör Azmi Özcan tarafından plaket verildi. Toplu olarak gerçekleştirilen yüksekokul binasının incelemesinin ardından Bakan Avcı, karayoluyla Ankara’ya gitti.