Üst düzey ses çözümleri ve kulaklık modelleri ile tanınan Bose, çok ciddi bir suçlama ile gündeme geldi. Ortaya atılan iddia ise Bose markasının casusluk yaptığı yönünde.

Bose casusluk ile suçlanıyor!

Pazardaki üst düzey kulaklık modeller ile bilinen Bose markasını zor günler bekliyor. Gündeme gelen iddia ise Bose'un casusluk yaptığı ve kulaklık sahiplerinin verilerini izinsiz olarak takip ettiği yönünde. Bose markasının mobil cihazlar için geliştirdiği Bose Connect uygulamasının, arka planda kişilerin bazı verilerini kayıt altına aldığı ortaya çıktı.

Bose markasının QuietComfort 35, SoundSport Wireless, SoundSport Pulse Wireless, QuietControl 30, SoundLink Around-Ear Wireless Headphones II ve SoundLink Color II gibi modelleri ile kullanılan Bose Connect yazılımının, cihazların seri numaralarını, konumlarını, telefonlarında dinledikleri müzikleri, müzik türlerini ve podcastleri, veri madencilği ile uğraşan Segment.io gibi markalara verdiği iddia ediliyor.

Bu tip veri madenciliği ile uğraşan şirketler için big data oluşturma anlamında çok kritik olan bu bilgilerin ise izinsiz olarak kayıt altına alınıp sonrasında yine izin olarak dağıtılması çok ciddi bir kriz oluşturacaktır. Kullanıcıların dinledikleri müziklere ek olarak yapılan görüşmelerin de kayıt altına alınıp alınmadığı ise henüz bilinmiyor ancak bu iddialar kanıtlanırsa Bose'u zor günlerin beklediği kesin.