Van’ın Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Gürpınar Kadın ve Aile Destek Merkezi’nde (GÜRKADEM) açılan kurslara katılan kursiyerle bir araya geldi.

Merkez binasında düzenlenen programda konuşan Belediye Başkan Vekili Doğramacı, ilçede tam donanımlı merkezde kadınların artık üretmesinin önem taşıdığını söyledi. Kadınların açılan kurslarda ürettikleri ürünlerin pazarlanması için belediye olarak çalışma yürüteceklerini ve bu anlamda kadınların kendi ayakları üzerinde durmasının önemli olduğunu belirten Doğramacı, “İlçemizde böyle bir merkezin olması kadınlarımız açısından son derece önemlidir. Buradaki faaliyetlerin her zaman devam etmesini istiyoruz. Burası ilçemizdeki kadınların kalkınması için bir model olacak. Bu şekilde tasarlanan bir merkez, il merkezimizde bile yok. Kadınların olmadığı bir gelecek güzelleşemez. Bu açıdan buradaki kursları ve eğitimleri çok önemsiyoruz” dedi.

Programda konuşan kursiyerler ise, merkez sayesinde sosyal hayata dahil olma fırsatı bulduklarını belirterek, düzenlenen kurslarla meslek öğrendiklerini anlattı.

Program, kursiyerlerin taleplerini dile getirmesinin ardından sona erdi.