Beyoğlu Belediyesi Fotoğrafçılık Atölyesi kursiyerleri tarafından çekilen ilçenin fotoğrafları, ‘Beyoğlu Fotoğraf Sergisi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Fotoğraf sanatında önemli olan bakmak değil, görmektir. Burada da artık bir sürü gören çift göz var" dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl açılan Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık Atölyesi, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Üç ay süren eğitimlerde fotoğrafçılığa dair temel ve teorik bilgileri öğrenen kursiyerler, derslerde öğrendiklerini Beyoğlu’nu fotoğraflayarak pratiğe döktü. Kursiyerlerin çektiği fotoğraflar Beyoğlu Gençlik Merkezinde açılan sergide sanatseverlerle buluştu. Serginin açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Sanatçı Halil Necipoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Sergiyi gezerek fotoğrafları tek tek inceleyen Başkan Demircan kursiyerleri tebrik etti.

"Fotoğraf aynı zamanda tarihi bir mekanın muhafazası ve geleceğe bırakılan anlamlı bir vesikadır"

Serginin açılışında açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Teknoloji öyle bir noktaya geldi ki, yok olmuş bir tarihi eserin geçmişte çekilmiş fotoğrafından ölçüm yapılarak o binayı aynı yerine yeniden inşa etmek mümkün. Fotoğraf aynı zamanda tarihi bir mekanın muhafazası ve geleceğe bırakılan anlamlı bir vesikadır. Ara Güler’in Abdülhamit Han döneminde çektiği İstanbul fotoğraflarından, yok olmuş birçok eser tıpkısının aynısı gibi tekrardan yerine yapılabildi. Okçular Tekkesi Sinan Genim Hoca’nın eski fotoğraflardan bulup ortaya koyduğu, bu şekilde yeniden inşa edilen bir eserdir. Fotoğraf sanatında önemli olan bakmak değil, görmektir. Anı görmek, doğru açıyı görmek, doğru ışığı görmek. Dolayısıyla gören olabilmek kıymetli bir şey. Burada da artık bir sürü gören çift göz var" dedi.

"Kendimizi çok şanslı hissediyoruz"

Serginin açılışında bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Sanatçı Halil Necipoğlu ise, "Bugün buradaki çalışmaların sadece fotoğraf kısmını gördüm. Beyoğlu Gençlik Merkezi çok özel ve güzel hizmetler üretiyor. Gençlerin duygularını, yeteneklerini fevkalade dizayn ediyor. Burada musikiyle ilgili de güzel çalışmalar olduğuna bizzat şahidim. Burada çok güzel aktiviteler gerçekleştiriliyor. Bir İstanbullu olarak, vaktiyle Beyoğlu’nun havasını uzun yıllar teneffüs etmiş biri olarak Gençlik Merkezinin yanı sıra bütün hizmetlerden dolayı çok mutluyuz. Kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Dolayısıyla bu hizmetleri üreten başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yol, iz açık olsun inşallah" şeklinde konuştu.

Kursiyerler sertifikalarını aldı

Kursiyerlerin gözünden Beyoğlu’nu anlatan ‘Beyoğlu Fotoğraf Sergisi’nde 45 fotoğraf, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi 20 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek.

Başkan Demircan’ın fotoğrafçısı olarak da görev yapan Fotoğraf Sanatçısı Timur Tahmaz tarafından verilen fotoğrafçılık kursunu tamamlayan 27 kursiyer sergi açılışının ardından düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.