SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce bir süredir yapılan "Panaroma 1919 Müzesi" inşaat çalışmasının devam ettiği bildirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, müze çalışmasını yerinde inceledi. 

Burada projenin durum hakkında bilgi veren Yur, projenin yaklaşık 11 milyon liraya mal olacağını söyledi.

İstiklal Mücadelesi'nin 97. yılı olan 19 Mayıs 2016 yılında Panaroma 1919 Müzesi'nin kapılarını ziyaretçilere açmayı hedeflediklerini belirten Yurt, "Panorama 1919'da görsel objelerden ziyade teknolojik imkanlar kullanılarak dijital gösteriler yapılacak. Bunu yaparken 44 tane projektörden yararlanılacak. Dünya'da benzeri fazla yok. Müzeyi ziyaret edenler o ışıkların altında o gün verilen mücadeleyi ve o günkü tarihi birebir yaşayacak" dedi.

Müzenin içinde anlatılanların bir senaryo olmayacağını ve tarihçilerden onay alınarak yansıtılacağını kaydeden Yurt, "Biz insanlara bir masalı ve senaryoyu sunmayacağız. Orada aktarılanların tamamı tarihçiler tarafından onaylanmış olacak. Biz zaten firmaya bu işi vermeden önce orada ortaya konulacak her hikayenin tarih bilimcileri tarafından onaylanması şartını getirdik. Çünkü hiçbirimiz tarihçi değiliz. Sadece kitaplardan okuduğumuz kadarıyla biliyoruz. Bu nedenle Atatürk'ün Samsun'a çıkışını, Kurtuluş mücadelesine giden süreçte nelerin yaşandığını üniversitedeki tarih profesörlerimiz onayladıktan sonra müzemizde anlatılacak" diye konuştu.