Ömür AVCI/ TRABZON,()– TRABZONSPOR- Gaziantepspor karşılaşmasının ardından hakem Çağatay Şahan’ın soyunma odasında 4 saat mahsur kalması ve sonrasında yaşananlar yerel basını böldü. Gazetelerin bir bölümü yönetimin bu hamlesine yapılan hakem hataları nedeniyle destek verirken, bir bölümü de uygulamanın yanlış olduğunu ve kenti zor duruma düşürdüğünü ileri sürdü.
Günebakış Gazetesi, 'Eriyoruz.. Trabzonspor’daki parçalanma, sahada da ezilen bir takım ortaya çıkarttı. TFF pusuda, tarihi ceza kapıda', İlkhaber Gazatesi, 'Bu şehre bu geceyi yaşatanların yüzü gülmesin. Neler oldu, neler. Avni Aker’de hakem katliamı yaşandı, Hacıosmanoğlu talimat verdi, yöneticiler hakemleri ve TFF görevlilerini stattan çıkartmadı. Hacıosmanoğlu şok açıklamalar yaptı, Türkiye ayağa kalktı', Kuzey Ekspres Gazetesi, 'Hacıosmanoğlu’nu bekleyen büyük tehlike. Alıkoymanın karşılığı ömür boyu futboldan men ve hapis cezası mı? Görülmemiş olay', Taka Gazetesi, 'Bizi böyle isyan ettirdiler. Lige süper başlayan Trabzonspor’u hakemler durdurdu', Son Nokta Gazetesi, 'Çivisi çıktı.. Kulüp mahkemelik, teknik heyet yetersiz, formaların içi boş, seyirci küsmüş' başlıklarıyla okuyucularına duyurdu.
ÖZEL TİM HAZIRLANMIŞ
Bu arada Trabzon’da yerel basının iddiasına göre, olay gecesi hakemleri soyunma odasından çıkarmak için polise ait özel timin hazırlandığı ancak operasyonun son anda iptal edildiği ileri sürüldü. İddialara göre, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde, özel harekat polislerinin, gerekirse biber gazı da kullanarak hakem odasının bulunduğu koridora girmesi, koridoru boşalltıp güvenliği sağladıktan sonra da hakemleri stadyum dışına çıkarması kararı alındı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun haber verdiği AKP Milletvekili Süleyman Soylu, Vali Öz’e ulaştı ve bu tür bir operasyonun sakıncalı olacağını belirtti, çeşitli temaslarda bulunmak için zaman istedi. Bu arada Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisini arayarak hakemlerin stattan çıkarılmasını isteyen Süleyman Soylu’ya ret cevabı verdi, kararlarından vazgeçmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine 03.00 sıralarında olayların daha da büyümemesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşıldı ve kriz çözülerek hakemlerin stadyum dışına çıkarılması sağlandı. Polis Evi’nde bir süre dinlenen hakemler, daha sonra karayoluyla Ordu’ya geçti.

FOTOĞRAF