Ergin KARATAŞ/İZMİR,()- 2014 yılının ağustos ayında liglerin başlamasına günler kala çürük raporuyla maçlara kapatılan Alsancak Stadı'nda yıkım çalışmaları tamamlanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi, stat arazisi içindeki 4239 metrekarelik hissesini, bedelsiz devretmesini isteyen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne, "Önce projeyi getir" cevabını verdi.
Yaklaşık 3 ay süren yıkım çalışmalarından sonra geriye sadece çim saha, iki kale direği ile 4 aydınlatma pilonunun kaldığı emektar tesisin yerine yapılacak yeni stat için onaylanmış bir proje bulunmadığı gibi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) aralık ayı sonuna kadar açıkladığı 43 ihale arasında da Alsancak Stadı yer almıyor. 
Daha önce, Gürsel Aksel Stadı'nın yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stat için 1400 metrekare hissesini devreden Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Alsancak Stadı'yla ilgili taslak proje eline ulaşıktan sonra konuyu meclis gündemine alabileceğini belirtti.
Proje ve ihale sürecinin uzaması kafaları karıştırırken Ak Parti'nin ağır toplarından Binali Yıldırım, hafta içinde katıldığı bir televizyon programında mevcut araziye 12 bin kişilik stat yapılacağını açıkladı. Son dönemde Konya, Bursa, Antalya, Sivas, Afyon, Çorum, Trabzon ve Samsun'da birbirinden modern statlar yükselirken, İzmir'de sürecin uzaması yüzünden zor durumda kalan kulüpler, gelişmeleri dikkatle izliyor.

FOTOĞRAF