KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) heyeti, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile imzalanan 'Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi' kapsamında, Belçika’nın başkenti Brüksel’e çalışma ziyareti yaptı.
Çalışma ziyaretine Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, TOBB Avrupa Birliği Dairesi Başkanı Mustafa Bayburtlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve İletişim Bölüm Başkan Yardımcısı Andreea Schmidt, AB Bilgi Merkezleri’ne ev sahipliği yapan sanayi ve ticaret odaları başkanları ile yetkililer katıldı. Brüksel ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Hiçyılmaz, çalışma ziyareti kapsamında ilk görüşmeyi Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme İlişkileri Genel Müdürlüğü Politika Ofisi Müdürü Michele Villani ve AB Komisyonu Strateji ve Türkiye Direktörü Simon Mordue ile gerçekleştirildiklerini aktardı. Hiçyılmaz, şöyle dedi:
"Görüşmede; AB Türkiye ilişkilerinde Ticaret ve Sanayi Odalarının önemi vurgulandı ve İlerleme Raporu, Mülteci Krizi, Vize Serbestisi, Gümrük Birliğinin modernizasyonu, AB ve ABD arasında müzakere edilen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı’nda (TTIP) Türkiye’nin konumu hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Diğer bir görüşme Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde Büyükelçi Selim Yenal ile gerçekleşti. Bu görüşmede ise Avrupa Birliği Türkiye ilişkilerinde mülteci krizi nedeni ile meydana gelen canlanma ve Türkiye’ye yansımaları hakkında bilgi alındı."
Brüksel’e yaptıkları çalışma ziyaretinin ikinci gününde Komisyoner Malmstrom Kabinesi Başkanı Maria Asenius ile görüşme yaptıklarını belirten Mahmut  Hiçyılmaz, şöyle devam etti:
"Ziyarette özellikle Gümrük Birliği Anlaşması'nın modernizasyonu ve TTIP’ın Türkiye için önemi üzerinde duruldu. Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komisyoneri Dimitris Avramopoulos ile yapılan diğer bir görüşmede ise, Mülteci Krizinde Avrupa’nın tamamının sorumluluk alması gerektiğini vurgulandı. Bu olumsuz durumun AB-Türkiye ilişkileri için bir fırsata dönüştürülebileceğinin altının çizildiği toplantıda mülteci krizinin meydana getirdiği olumsuzluklar ve Türkiye’nin bölgedeki gücü ve önemi üzerinde duruldu."
Heyetin Brüksel’deki son toplantısını ise TOBB Daimi Temsilciliğinde gerçekleştirdiğini belirten Hiçyılmaz, TOBB Daimi Temsilcisi Bülent Bilgiç ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray ile o gün açıklanan AB İlerleme Raporu üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI