GIDA, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, 10 yıl içerisinde Diyarbakır'da kamu yatırımlarının toplamının 19.3 milyar olduğunu belirterek, "İnşallah bölgemizde, ülkemizde coğrafyamızda yaşanan bu şiddet ortamı, terör ortamı, bu çatışmalı ortam bir an önce biter de biz de başladığımız bu yolculuğa daha hızlı bir şekilde devam ederiz" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Diyarbakır'da düzenlenen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 14'üncü Çağrı Sözleşmesi programına katıldı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın tarım potansiyeli bakımından Türkiye'nin en önemli alanlarından birini oluşturduğunu belirterek, "TKDK Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakırımız da da çok önemli tarımsal yatırımların gerçekleşmesine katkı sunuyor. Diyarbakır'da 168 milyonluk bir yatırımın gerçekleşmesine fırsat verilmiş oldu. Belki bu destek olmasaydı yatırımlar hiç gerçekleşmeyebilecekti. Bu desteklerle Diyarbakır'daki yatırımcılarımızda kendilerine verilecek olan bu destekle çalışmalarını yaptılar. 97 milyonluk bir hibe bu yatırımlarla Diyarbakır'daki firma sahiplerimize ulaştırılmış olacak. Yeni dönemde yeni çalışmalarla bölgedeki birçok sektörü kaplayacak şekilde çıkıyor. Bizlerde Diyarbakır'daki yatırımcılarımızdan bu başvuruları gerçekleştirmelerini istiyoruz. Çünkü ne kadar çok başvuru olursa o kadar çok kaliteli projenin Diyarbakır'da hayat bulmasını sağlamış oluruz" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, yapılan yatırımları anlatarak, "Sizlerden aldığımız güçle bugün çok güzel bir noktaya geldik. İnşallah bölgemizde, ülkemizde, coğrafyamızda yaşanan bu şiddet ortamı, terör ortamı, bu çatışmalı ortam bir an önce biter de biz de başladığımız bu yolculuğa daha hızlı bir şekilde devam ederiz. İnşallah el birliği ile yapacağımız çalışmalarla ilimize bölgemize getireceğimiz huzur ve istikrar ortamı ile Diyarbakır'ı hak ettiği yere eski günlere götüreceğiz" dedi
Diyarbakır'da şu anda yapımı devam eden 4 adet 5 yıldızlı otelin olduğunu belirten Arzu, "Ama Diyarbakır'da maalesef bitmiş otellerde bile turizm potansiyeli yok. Diyarbakır Surları UNESCO'ya dahil edildi. Diyarbakır ve Mardinlilerin söylediği, biz bölgeye 5 milyonun üzerinde turist beklerken bugün maalesef olaylar nedeni ile bırakın turistleri, biz kendimiz ilimize bölgemize gidemiyoruz diye serzenişte bulundular. Bu sorunu birlik beraberlik içerisinde hep beraber inşallah çözeceğiz. Ben bölge insanına güveniyorum, bu konuda hükümetimiz de üzerine düşeni yapıyor, bundan sonra da yapacak. İnsanımızın huzur ve güvenliğini sağlamak adına ciddi adımlar atılıyor, atılacak. Ama huzur ve güveni sağlarken, demokrasiden şeffaflıktan birlikte yaşama kültüründen ve insan haklarında da asla taviz vermeyeceğiz. Bu süreç içerisinde, Diyarbakır'da neler yapıldı tekrar etmekte fayda var. Bu süreç içerisinde başta demokrasi ve insan hakları olmak üzere hükümetimiz tarafından birçok uygulama hayata geçti. Olağanüstü halden çıktı, dille ilgili sorunlar ortadan kalktı. Yatırımlar konusunda ciddi ilerlemeler kaydettik. Son 10 yıl içerisinde Diyarbakır'daki kamu yatırımlarının toplamı 19.3 milyar. Bu yatırımların önemli bir kısmı sağlık, eğitim, altyapı ve enerji yatırımları" dedi.

FOTOĞRAFLI