Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), () - KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi’nde yaklaşık 500 kişi, artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.
Terör olaylarına tepki gösteren vatandaşlar ellerinde bayrakları ile birlikte Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde bir araya geldi. 500 kişilik kortej daha sonra “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı atarak İstanbul Caddesi, İstasyon Caddesi ve Emrullah Efendi Caddesi üzerinden Kongre Meydanı’na kadar yürüdü.
Kongre Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra grup adına konuşan Olcay Kaya, "Açılım zırvasıyla milletimize yönelik bir algı operasyonu yapılırken, ‘şehit haberleri gelmiyor’ denilerek aziz milletimiz kandırılırken, eli kanlı katillere taviz üstüne taviz verilerek namusumuz, şerefimiz kutsal değerlere saldırı üzerine saldırı yapılmaktadır. Milli iradeyi sadece kendine oy verenlerden ibaret bilen, mukaddes değerlerimizi hiçe sayan, milletimizin dini duygularını sömüren iktidar, ülkemizi bölünmenin eşiğine getirmiştir. Biz Lüleburgaz halkı olarak kahraman şehitlerimiz gibi ne pahası olursa olsun söz konusu vatansa, söz konusu bayraksa sonuna kadar canımızı vermeye hazırız” dedi. Grup, açıklamaların ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI