64. Hükümetin reform paketi borsaya yaramadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı pekete piyasa olumsuz tepki verdi. uluslararası haber ajansalrı paketin beklentileri karşılamaması ve teknik seviyelerden gelen satışların etkisiyle BIST-100 yüzde 3'e yakın düştüğünü belirtti.

BORSA YÜZDE 3 DÜŞTÜ

Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki baskılanma, teknik seviyelerden gelen satışlar ve bugün açıklanan reform paketinin beklentileri karşılamamasının bir araya gelişiyle hisse senetleri yüzde 2.97 düştü.

BIST-100 endeksi yüzde 2.97 düşüşle Eylül ortasından bu yana gördüğü en düşük seviyelere gerileyerek 72,354.16 puandan kapandı. Endeks gün içinde en düşük 72,012.65 puanı gördü. Bankacılık endeksi yüzde 3.61 geriledi.

ÖKTE: GELİŞEN ÜLKELERDEN ÇIKIŞ ETKİLİ OLDU

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte,''Yabancı fonların içinde bulunduğumuz bölgeden sermaye çıkışları 'redemption' ilk önce Rusya, sonra Güney Afrika'yı; şimdi de bizi vurdu. Bugünkü 3.0% düşüşün arkasında, Türkiye'nin makro bazda kötüleşmesi değil, gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışlarının etkili olduğunu düşünüyorum. Özellikle öğleden sonra yüksek endeks ağırlıklı Banka ve Holding hisselerine gelen satış bana bugün Türkiye'den bir fonun fiyat önemsemeden çıktığını göstermektedir" dedi. (Kaynak:Hürriyet)