Behçet DALMAZ/İSTANBUL,() TÜRKÜCÜ Aydın Aydın, çevre ve doğa katliamlarına dikkat çekmek için yaptığı Türkiye'nin çeşitli illerinde çektiği 'Pıt -Pet ' ' isimli albümünün tanıtımını dün gece yarısı  Boğaziçi Köprüsü'ne çıkarak yaptı.

Her defasında yaptığı sıra dışı klip ve şarkılarla gündeme gelen Aydın Aydın, bu defa başka bir olaya imza attı. Çevre ve doğa katliamlarına dikkat çekmek için ömrü bitmiş pil, naylon, petlerle tasarlanan kıyafeti üzerine giyip dün gece yarısı İstanbul Boğaziçi köprüsüne çıkan Türkücü Adın Aydın, hoparlörden çalınan 'Pıt -Pet' isimli albümü eşliğinde kar yağışı altında bir süre çevre eylemi yaptı. Üzerine 'Petmen' ismi verdiği kıyafetle köprü üzerinde bir süre dolaşan Aydın, burada yaptığı eylem ile ilgili açıklama yaptı. "Anadoluyu Avrupa'ya bağlayan dünyanın gözbebeği olan Boğaziçi Köprüsün 'den bütün dünyaya seslenmek istiyorum. İnsanoğlu doğayı, tabiatı katletti, hayvanları yok etti. Bu yüzden de insanoğlu'nun doğadan, tabiatttan, hayvanlardan özür dilemesi lazım. Dünyada ilk defa hayvanlarla düet yaptım. Doğadan, tabiattan ve hayvanlardan özür diliyorum" dedi.

Boğaziçi Köprüsü'nde görev yapan polisler, köprü üzerinde çevre eylemi yapan sanatçı Aydın'ı uyararak uzaklamasını isterken, aracın sürücüsüne ehliyetine el koydu. Aydın ise, yaptığı eylem ve basın açıklamasının ardından aracına binerek köprüden ayrıldı.

(FOTOĞRAF)