ÇORUM (AA) - AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal'ın 64. Hükümet'te Maliye Bakanlığına getirilmesi, Çorum'da hırdavatçılık yapan ağabeyi Fazlı Ağbal'ı sevindirdi.

Bayburt doğumlu olan ancak ilk, orta ve lise eğitimini Çorum'da tamamlayan Naci Ağbal'ın ağabeyi Fazlı Ağbal, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinde kardeşinin Maliye Bakanı olduğunu televizyondan öğrendi.

Oğulları Murat ve Kadir Ağbal ile Çorum'da Osmancık Caddesi'nde hırdavat dükkanı bulunan Fazlı Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin Maliye Bakanı olmasına çok sevindiklerini söyledi.

"Biraderim daha önce Maliye Bakanlığı müsteşarıydı ancak bakan olacağı söyleniyordu. Allah'a çok şükür oldu da" diyen Ağbal, yeni kabinenin açıklanmasının ardından kardeşi Naci Ağbal'ı telefonla arayarak tebrik ettiğini belirtti. 

Beş kardeş olduklarını, anne-babalarının 1999 yılında vefat ettiğini dile getiren Ağbal, "Orta halli bir ailenin çocuğuyuz. Kardeşim Naci benden 12 yaş küçük. Ben bir bakıma onun babası yerindeyim. Gençliğinde sıkıntılar çekti. Birini bulsa birini bulamıyordu ama buna rağmen çok çalıştı, başardı. Anne-babamız 1999 yılında 21 gün arayla vefat etti. Keşke hayatta olsalardı da bugünleri görselerdi" dedi.  

- "Müsteşarlık döneminde başarılı oldu, inşallah bakanlıkta da başarılı olacak"

Naci Ağbal'ın ilk, orta ve lise eğitimini Çorum'da tamamlandığını, daha sonra üniversitede okumak için İstanbul'a gittiğini dile getiren Ağbal, şunları kaydetti:

"Kardeşim 26 yıldır maliyenin içinde. Müsteşarlık döneminde başarılı oldu, inşallah bakanlıkta da başarılı olacak. Ondan isteğim, bugüne kadar nasıl çalıştıysa bundan sonra da öyle çalışsın, daha dikkatli olsun. Biz 5 kardeşiz. Kardeşlerimizin birisi öldü, diğer biraderim TBMM'de çalışıyor, bir de kız kardeşim var. Naci, en küçüğümüz. Dükkanıma belki bir ya da iki kez gelmişti. En son 1 Kasım seçimlerinden önce Çorum'a geldiğinde yüz yüze görüşmüştük."

Maliye Bakanlığındaki devir teslim törenine katılacağını belirten Ağbal, "Bakanlığını televizyondan öğrendim. Mutluluk, sevgi hissettim. Bir bakan ağabeyi olmak çok iyi bir duygu. Allah nasip ederse hem bakanlıktaki devir teslim törenine hem de Bayburt'ta karşılamaya gideceğim" diye konuştu.

Murat ve Kadir Ağbal da amcalarının Maliye Bakanı olmasına çok sevindiklerini dile getirerek, kendisinin dürüst ve çalışkan olduğunu ifade etti.

Bu arada yeni kabinenin açıklamasının ardından Fazlı Ağbal'ın iş yerini ziyaret eden esnaf ve vatandaşlar, "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.