Özgecan Aslan, Mersin’de artık fidanlarla yaşayacak. Mersin Valiliği koordinasyonunda, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Özgecan’ın anısına ‘Özgecan Aslan Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Aslan ailesi, kızları Özgecan için elleriyle fidan dikerken, baba Mehmet Aslan fidanların toprağını elleriyle attı, anne Songül Aslan’ın ise gözyaşları hiç dinmedi.
Mersin’de hunharca katledilen ve kadına yönelik şiddetin simgesi olan Özgecan Aslan anısına, Mersin Otoyolu’nda, Erdemli ilçesine gidiş yönündeki otoban girişinden başlayarak 2. kilometrede ‘Özgecan Aslan Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Özgecan’ın fotoğrafının yer aldığı büyük bir tabela yerleştirilen alandaki fidan dikim törenine, Özgecan’ın babası Mehmet Aslan, annesi Songül Aslan, ablası Beste ve kardeşi Barış Ali ile amcaları ve yakınları da katıldı. Törende Aslan ailesini Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yalnız bırakmadı. Duygusal anların yaşandığı törende, anne Songül Aslan’ın gözyaşları hiç dinmezken, Kevser Çakacak annenin ellerini tutarak destek olmaya çalıştı.
“ÖZGECAN, MİLYONLARCA KİŞİYE KALBİNDEKİ SONSUZ SEVGİYİ AŞILAYARAK HAYALİNE ULAŞTI”
Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, geçtiğimiz ay son derece elim ve menfur bir olay sonucunda aramızdan ayrılan Özgecan’ın adını sonsuza dek yaşatmak üzere bugün ailesi ve sevenleriyle bir araya geldiklerini söyledi. “Hayatının baharında gencecik bir fidan iken bizlerden koparılan, yaşam ve sevgi dolu kızımızın hatırasını ilelebet yaşatmak adına bugün bu alanda yüzlerce fidan dikeceğiz” diyen Vali Çakacak, Aslan ailesinin ise toplumun her kesimine adeta ders verircesine metanetli, asil, vakur bir duruş sergilediğini vurguladı. Çakacak, “Özellikle babası değerli kardeşimiz Mehmet Bey, o asil duruşuyla, sözleriyle sadece aileye metanetli bir duruş sergilememiş, aynı zamanda bütün toplumu da sağduyuya davet etmiştir. Değerli Mehmet Bey’in söylediği gibi, kızımız Özgecan dünyanın en iyi psikologu olmayı hayal ediyordu. Babasına o hayallerini anlatıyordu. Aslında Özgecan, milyonlarca kişi üzerinde aynı anda terapi uygularcasına toplumun tüm kesimlerine kalbindeki sonsuz sevgiyi aşılayarak, bu hayaline toplum nazarında ulaştığına hep birlikte tanık olduk” dedi.
“ÖZGECAN’IN ADINI YAŞATMAK İÇİN SEVGİNİN SEMBOLÜ AĞACI SEÇTİK”
Toplumun tüm kesimlerince Özgecan adının yaşatılması, unutulmaması adına çeşitli etkinlikler düzenlendiğini, yapılan çeşitli tesislere adının verildiğini dile getiren Çakacak, “Bizler de Özgecan’ımızın ismini ve sevgisini kalıcı kılmak adına her inançta, her kültürde kutsal kabul edilen sevginin, canlılığın sembolü olan ağacı, birliğin, bütünlüğün ve huzurun sembolü olan ormanı seçtik adının yaşatılması için. Oluşturduğumuz bu hatıra ormanının Özgecan’ın kalbindeki sonsuz sevgiyle büyüyüp gelişmesini, toplumun her kesimine bu sevginin nüfuz etmesini, bu sayede sevgiden yoksun olan yüreklere bir nebze olsun sevgi tomurcukları ekmesini temenni ediyoruz. Çünkü millet olarak birbirimize sevgiyle bakmaya, birbirimizi sevmeye, birbirimizi saymaya ihtiyacımız var. Yaratılmışların en şereflisi olan insanlar birbirlerine sevgi penceresinden bakarsa yaşadığımız dünyada var olan kötülüklerin hiç biri olmaz. Ne olur ailemizde çocuklarımıza insan sevgisini, birbirimizi sevmeyi öğretelim. Çünkü kalbinde zerre kadar insan sevgisi olan bir kişi, bir başka insana asla kötülük yapamaz. Bu vesileyle Özgecan kızımıza bir kere daha Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Başta kederli ailesi olmak üzere tüm milletimize tekrar başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca da törene katıldıkları ve her zamanki gibi örnek davranış, metanetli bir durum sergileyerek, topluma hatta dünyaya büyük bir insanlık dersi verdikleri için Aslan ailesine şükranlarını sundu. Baca, “Son zamanlarda rahmetli evladımızın hadisesinde olduğu gibi kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza, masum insanlara yönelik şiddet ve saldırıların bizleri derinden üzmekte olduğunu, toplumumuzda derin yaralar bırakmakta olduğunu hep birlikte izlemekteyiz. Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde, toplumumuzda duyarlılığın artması, hassasiyetin, farkındalığın oluşması açısından hatıra ormanı tesis ederek rahmetli Özgecan’ımızın anısını yaşatmak, unutulmamasını sağlamak, bir fidanın büyümesi gibi saçılmasını, büyümesini, orman olmasını, kalbimizde, hafızalarımızda yaşatmak için fidan dikeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra Aslan ailesi, Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Mersin İl Müftüsü Ali Melek’in okuduğu duanın ardından Özgecan için ilk fidanı diktiler. Baba Mehmet Aslan’ın kızı için diktiği fidanın toprağını kürek yerine elleriyle atması dikkat çekerken, anne Songül Aslan da Özgecan’ın fidanını gözyaşları içinde toprak ve suyla besledi.