Orhan SENCER/İSTANBUL, () - HOLLANDALI eski futbolcu Arthur Numan, Fenerbahçe'nin yıldızı Robin van Persie'nin teknik direktörü Vitor Pereira ile kavgalı olduğunu ifade ederek, "Celtic, Fenerbahçe ile çok iyi bir zamanda karşılaşıyor" dedi. Numan ayrıca, Pereira'nın Hollandalı futbolcuyu Beşiktaş maçının ilk 11'ine, kimin patron olduğunu göstermek için almadığını öne sürdü.

Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda Robin van Persie'nin de formasını giydiği Hollanda Milli Takımı'nın teknik ekibinde de yer alan Arthur Numan, Hollandalı yıldız ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Van Persie'nin, hala iyi bir futbolcu olduğunu Türkiye'de kanıtlamak istediğini ifade eden Numan, şunları söyledi:

"Robin, hala iyi bir futbolcu olduğunu Türkiye'de kanıtlamak istiyor. Fakat hocası onu yedekte tutuyor ve bu da onu mutsuz ediyor. Hocası, son maçta onu ilk 11'e almayarak, kimin patron olduğunu göstermek istedi. Hollanda Milli Takımı'nın teknik patronu Danny Blind da Robin van Persie'nin 2-3 yıl önceki gibi olmadığını düşünerek, onun kaptanlığını aldı. Manchester United Teknik Direktörü Louis van Gaal de aynı düşünceyle takımdan ayrılmasına izin vermişti. Robin tekrar forma girerse, birçok kulüp için iyi bir forvet olabilir. Ancak onunla ilgili bazı şüpheler var. Formuyla mı, karakteriyle mi ilgili sorun, kimse bilmiyor aslında."

Hollandalı yıldızın, teknik direktörü Pereira ile kavgalı olduğunu ve bu durumun UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile karşılaşacak İskoç ekip Celtic'e yarayacağını da vurgulayan Arthur Numan, şu ifadeleri kullandı:

"Robin van Persie, kalitesinden emin ve her zaman oynayacağını düşünen bir futbolcudur. Fakat şimdi hocası onu yedekte tutunca neler olduğunu görüyorsunuz. Aynı durum, İzlanda maçında Hollanda formasını giymediğinde yaşanmıştı. Robin mutlu değildi ve 4 gün sonra Türkiye karşısında hocasına kendisini kanıtlamak istedi, ama takım 3-0 mağlup oldu. Hollanda ve Fenerbahçe'de son haftalar onun için pek de iyi geçmedi. Bu durum, Celtic'e yarayacak. Celtic, Fenerbahçe ile çok iyi bir zamanda karşılaşıyor."