Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

ATO, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisini geliştirmek için KTSO ile yürüttüğü ve geliştirmeyi planladığı çalışmaları “İş Birliği Protokolü” kapsamında yürütecek. ATO’da düzenlenen protokole, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaymak katıldı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün amacının ATO ve KTSO üyeleri arasında iş birliklerini geliştirmek, ticari faaliyetleri ve ihracatı artırmak, coğrafi işaretlerle ilgili ortak çalışmalar yürütmek olduğunu söyledi. Baran, “Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile kardeşlik hukukumuzu imzaladığımız protokolle iş hayatına taşıyoruz” dedi.

Baran, ekonomik alanda Kıbrıs Türk iş alemi ile yeni fırsatlarla tüm taraflar için ekonomik gelişimi amaçladıklarını belirterek, “Protokole imza tarihi koyduk ama şu tarihte sona erer diye bir tarih koymadık. İstiyoruz ki, bu ilişkiler ilelebet devam etsin. Türkiye’nin Başkentinin ticaret odası, var olduğu sürece KKTC’li kardeşleri ile birlikte ekonomik alanda başarılı işler yapsın” diye konuştu.

ATO-KTSO koordinasyon kurulu kurulacak

ATO İle KTSO arasında imzalanan protokol, 8 ana başlıkta iki odanın kurumsal ve üye ilişkilerinin geliştirilmesi, iki oda üyeleri arasındaki ticaretin artırılması, ihracatın geliştirilmesi ve coğrafi işaret konusunda ortak çalışmalar gerçekleştirilmesini kapsıyor. Protokol çerçevesinde tesis edilen iş birliğinin amacına ulaştırılması ve odalar arasında diyalogun artarak sürdürülmesi için ATO-KTSO Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. Protokol kapsamında ayrıca, KTSO üyelerinin ürettikleri ürünlerin Ankara başta olmak üzere Türkiye ve diğer ülkelere pazarlanması konusunda çalışmalar yürütülecek, KTSO üyelerinin hammadde, makine ve ekipman ihtiyaçlarının ATO üyeleri tarafından karşılanmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve her iki oda, üye hizmetleri, eğitim, iş geliştirme, iletişim, ticaret ve diğer konularda birbirlerine teknik destek verecek.