Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, 1 Temmuz’dan itibaren medikal ürünlerin eczanelerde satılmaya başladığını söyledi.

Başkan Nihat Öztürk, 1 Temmuz’da itibaren medikal malzemelerin artık eczanelerde satılmaya başladığını belirterek, ortopedi ve medikal ürünlerini hastalarımıza doğrudan reçete karşılığı vermekte olduklarını söyledi.

Öztürk, ‘‘1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren tüm eczanelerimiz SGK’nın kabul etmiş olduğu ortopedi ve medikal ürünlerini hastalarımıza doğrudan reçete karşılığı vermektedir. Seri bir şekilde de bunu yapmaktadırlar. 24 bin 500 noktada Türkiye’de eczacılarımız bu hizmeti vatandaşlara vermektedir. Eczacılarımız geniş bir hizmet ağına ulaşmış bulunmaktadır. Bundan hem eczacılar odası olarak biz çok memnunuz, mutluyuz hem de vatandaşlarımız memnun. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus var. Şuan Türkiye’deki medikal ürünlerinin stokları nedir, ne değildir, kalitesi ne aşamada tereddütler vardır. Yada ürünleri verirken bazı sıkıntılar ile karşılaşmaktadırlar. Bu sıkıntıları aşmanın tek yolu kale kalite barkod sistemine geçilerek aynı ilaçta olduğu gibi ürünü imalattan, kullanıcıya kadar takip edilmesi gerekir. Bu hem SGK açısında açısından çok önemli hem de eczacılar çok önemlidir.’’ dedi.