ORDU (AA) - Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda 3. olan 7 yaşındaki Tarık Kabul'u makamında ağırlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz minik sporcuyu altınla ödüllendirdi.

Kabul ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Satranç İl Temsilcisi Önde Zafer Fazla ve Azdur Satranç Kulübü Başkanı Zeki Demircan'ı makamında kabul eden Yılmaz, sporcunun başarısıyla gururlandıklarını belirterek, satrancın özellikle küçük yaştan itibaren oynanması gereken bir strateji oyunu olduğunu söyledi.

Kişisel gelişim için satrancın önemine vurgu yapan Yılmaz, şunları kaydetti:

"İlimiz artık satrançta belli bir aşamaya geldi. Bilindiği üzere Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz aylarda Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası organize ettik. Bu turnuvada Ordu ile 22 il ve 5 ülkeden 494 satranç sporcusu yarışmıştı. Ayrıca Ukrayna, Gürcistan, İran, Azerbaycan ve Nahçıvan'dan da uluslararası düzeyde Grand Master ve International Master satranç sporcuları turnuvaya katılmıştı. Bu da bizim bu spora ne denli destek verdiğimizin göstergesidir. Bu destek bundan sonra da artarak devam edecek. Minik kardeşimi bu başarısından dolayı yürükten kutluyorum."

Yılmaz, daha sonra Tarık Kabul ile satranç oynadı.