Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 36 kütüphane, 265 bin 291 kitap ile yaz döneminde de kitapseverlere hizmet veriyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Selçuklu Belediyesinin kültür ve eğitim hayatına ilçeye kazandırdığı 36 kütüphane ile katkı sağlarken, Türkiye’de en çok kütüphaneye sahip belediye ünvanını elinde bulundurduğu belirtilerek, “Her yıl ilçe genelinde açtığı yeni kütüphaneler ile çocuklar, gençler ve yetişkinlerin kitaba kolay erişimini sağlamayı amaçlayan Selçuklu Belediyesi, yaz döneminde de kütüphane hizmetine devam ediyor. Kütüphaneler yıl boyunca olduğu gibi tatil döneminde de kitap okumak, araştırma yapmak ve ders çalışmak isteyenler vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi, kütüphanecilik faaliyetlerinde sürekli yeni yayınlar ve güncel kitaplarla hizmet standardını her zaman üst seviyede tutuyor. İlçenin farklı yerlerinde bulunan 36 kütüphane, 265 bin 291 kitapla okurlara hizmet sunuluyor. 78 bin 318 üyesi olan ve yıl içinde günlük ortalama 7 bin kişinin yararlandığı kütüphanelerden ödünç kitap alınabilirken, ücretsiz internet erişimi de sağlanıyor. Başta öğrenciler olmak üzere tüm kitapseverleri inceleme ve araştırmalarına olanak sağlayan bu hizmetlerimizden faydalanmaya davet ediyoruz” denildi.

Selçuklu Belediyesi Kütüphaneleri yaz tatili döneminde hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.