Sivas’ta Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı.
İstanbul, Çağlayan Adliyesi’nde terör örgütü mensupları tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ikindi namazına müteakiben düzenlenen gıyabi cenaze namazına sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Cenaze namazından sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, “İstanbul Adliyesi’nde savcımız Mehmet Selim Kiraz saldırı sonucu kaybettik, şehit oldu mekanı cennet olsun. Millet olarak büyük bir üzüntü duyuyoruz. Görevi başında, makamında, dosyasının başındayken şehit olmuştur ve görevinde hiçbir ihmali ve kusuru yoktur. Haksız bir şekilde saldırıya uğradı. Bunu bütün dünyanın kınaması gerekir. Türkiye terör olaylarından anarşiden çok çekti. Bu sebeplerden darbeler gördü ve bundan sonra Türkiye’nin anarşi ve terörü gündemden çıkarması gerekiyor” dedi.
Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Burak Kuruçay ise, “Dün başımıza gelen elim bir olaydan dolayı şehit savcımıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Ak gençlik olarak hiçbir zaman susmayacağız.”diye konuştu.