Sivas İl Özel İdaresi, yaşlı ve engellilere yönelik bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verileceği yeni bir huzurevinin ihalesini gerçekleştirdi.
İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce yapılan ihaleye 8 firma katıldı. 96 kişi kapasiteli olarak inşa edilecek olan merkez Karşıyaka Mahallesi’nde yapılacak. 500 iş günü içerisinde tamamlanması planlanan Huzurevi, gelecek yıl hizmete açılacak ve çevre illere de hizmet verebilecek kapasitede olacak.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı zihinsel ve bedensel yetersiz çocuk, genç ve yetişkinlere hizmet verecek olan merkez de sosyal ve kültürel donatılarda yer alacak. Toplam 12 bin 678 metre kare inşaat alanına sahip olan merkez üç bloktan oluşacak. Her bloğun yer altından bağlantısı olacak ve tüm katlarında tek kişilik odalar ile oda içerisinde tuvalet, mutfak gibi ihtiyaç alanları yer alacak. Tüm blokların altında merkezi çamaşırhanenin bulunacağı binanın her katında ise çamaşırhane, ütü odası, mescit yer alacak. Geniş bir bahçeye sahip olacak olan Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde herkesin faydalanabileceği yürüyüş yolları, kamelyalar, spor alanları ve 24 araçlık otopark yapılacak. Bina içerisinde sosyal ve kültürel etkinlikler yapılması amacıyla konferans salonunun da düşünüldüğü merkezin her katında ayrıca bay, bayan egzersiz salonları da olacak. Hobi ve uğraş odalarına da yer verilen huzurevinin yine her katında personel ve özürlü bakım odaları da dezavantajlı gruplara hizmet verecek.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, huzurevinin temelinin en kısa sürede atılacağını belirterek, “Bu proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızın ilimizde uyguladığı çok önemli bir projedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müzün konu üzerinde yaptığı çalışmalar neticesinde ihtiyaç duyulan merkezin özellikleri belirlenmiş, ilgili bakanlığımıza dosya halinde sunulmuş ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce projelendirilen merkez kurumumuzca da ihale edilmiştir. Huzurevi görselliği, kapasitesi ve hizmet vereceği kesim itibariyle özel bir projedir. Projenin en kısa sürede hayata geçmesi ile birlikte dezavantajlı sosyal gruplara yönelik hizmet verilecektir.”dedi.