Hatay’ın Samandağ ilçesinde, Gadir Hum Bayramı’nın resmi tatil olması için dilek fenerleri uçurulacak.

Sosyal medya sayfaları Mınnına Haber, Sosyalist Nusayriler, Çöğürlü Mahallesi, Minnina Sayfalar Birliği, Mınnına Haber Ajansı ve Hatay 31 tarafından düzenlenecek etkinliğe Samandağ Belediyesi de destek verdi.

Sayfa yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, Samandağ sahilinde Gadir Hum için dilek fenerleri uçurulacağı, Gadir-i Hum’un resmi tatil olmasının isteneceği belirtildi.

Etkinliğin, Gadir Hum Bayramı arifesi olan 7 Eylül Perşembe akşamı Hz. Hızır Turbesi’nde yapılacağı belirtilen açıklamada, "Samandağ tarihinde ilk kez yapılacak olan bu etkinlikle farkındalık yaratarak ulusal kanallara konu olmak ve bu sayede Gadir Hum Bayramının bölgemizde resmi tatil olması ya da kamu kurum ve kuruluşlarında o gün isteyenler için resmi izin verilmesi için daha ciddi çalışmaların yapılmasını amaçlıyoruz. Bu amaçla o akşam bu hususta tarihin en büyük imza kampanyası olacağını düşündüğümüz kampanyayı da başlatacağız. O gün Samandağ sahilinde Samandağ semalarına dilek balonlarını bırakarak geceyi aydınlatacak muazzam bir manzaraya ve bir daha unutulmayacak bir görsel şölene şahit olacağız. Dilek fenerleri nuru temsil edecek ve Gadir Hum’un kutsallığını vurgulayacağız" denildi.