Bülent DİKTEPE/KARABÜK,()
BALİÇ: İLK MAÇ HEYECANLI OLDU
Kardemir Karabükspor teknik direktörü Elvir Baliç, maç sonu düzenlenen basın toplantısında takımının başındaki ilk maçta heyecanlı olduğunu belirterek, "Maça çok güzel başlayarak golü bulduk. Golden sonra özellikle 2’nci bölgede biraz sıkıntılarımız oldu. Bloklar arasında kopukluk oldu. Rakibimize pas fırsatı verdik. Bunun sonucunda maç 1-1 oldu. Ancak 2’nci yarı bambaşka bir takım olduk. Oyuncularım müthiş bir mücadele verdi. Güzel pozisyonlar yakaladık. Karşıyaka’nın çok kaliteli bir kadrosu var. Ancak bizim 3 puanla ayrılmamız gerekiyordu. Çok önemli bir galibiyet aldık. İyi yoldayız, iyi çalışıyoruz. İnşallah çok daha güzel günler bizi bekliyor" dedi.
Baskılı ve blok halinde oynayan bir takım yaratmak istediğini belirten Baliç, "10 günlük bir çalışmamız içerisinde futbolcularımın güzel şeyler yapması beni ayrıca mutlu ediyor. Gerçekten kaliteli bir kadromuz var. Tabii ki hatalarımız var. Bunları düzelteceğiz. Şimdi önümüzde oynayacağımız Samsunspor maçında inanıyorum ki güzel bir skorla ayrılacağız" dedi.
Karşıyaka teknik direktörü Kemal Özdeş ise önemli bir maçı kaybettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Maç başlar başlamaz gol yedik. Bu gol bizim toparlanmamıza neden oldu. Ancak devrenin bitimine kadar olan kısımda oynamak istediğimiz bize yakışan oyunu oynadık. Bu golle de sonlandı. Pozisyonlar da ürettik. Oyunumuzu rakibimize kabul ettirir bir oyun oynadık. Maçın 2’nci yarısına rakibimiz baskılı başladı. O baskıyı kırmakta biraz geç kaldık. Oyunu dengeli götürdüğümüz anlarda da penaltı golüyle geriye düştük. Penaltıdan sonra oyunu çevirmek için biraz panikledik. Geriye düşmemiz halinde ne yapacağımızı çalışmıştık, sorgulamamız gereken bu. Eksikliklerimizi gidermemiz ve çok çabuk bu yarışa dahil olmamız gerekiyor. Takımımın kalitesi, camiamın gücü bunu yapabilecek güçte. Şimdi öz eleştirimizi yaparak, daha iyi çalışarak, daha takım oyununu oynayarak buradan çıkabiliriz."
Maçın içinde penaltı kararının ağır olduğunu düşündüğünü, ancak maçtan sonra izlediğinde penaltı verilebileceğini gördüğünü belirten Özdeş, "Toparlamamız gerekiyor. Daha çok çalışacağız. Bu takımı tekrar yarışın içerisine sokarız" diye konuştu.