Almanya’nın Mannheim Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye’nin Kilis Belediyesi ortaklığında yürütülen proje kapsamında Mannheim Belediyesi’nden bir heyet Kilis’e ziyarette bulundu.

Almanya’nın Mannheim Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye’nin Kilis Belediyesi ortaklığında yürütülen proje kapsamında Mannheim Belediyesi’nden bir heyet Kilis’e ziyarette bulundu. Ziyaret ile ilgili olarak İHA’ya bir açıklama yapan Kilis Belediye Bakanı Hasan Kara, görüşmeler neticesinde Türk ve Suriyeli kadınların mesleki eğitimlerine destek olacakları hususunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Kara, proje kapsamında 15 usta öğrenci kadının Kasım ayında Almanya’ya gideceğini dikkat çekerek, kadınların Almanya’da mesleki eğitim almalarının kararlaştırıldığını vurguladı. Kilis Belediye Başkanı Kara, "İki belediye arasında görüşülen bir diğer konu ise Çengel Mahallesi’nde kadınlar için meslek edindirme merkezi açıp meslek öğrenmelerini sağlamak" şeklinde bilgi verdi.

Mannheim’dan gelen heyette kısa adı AKİG olan Müslüman Derneklerin Çalışma Birliği’ni temsilen Mannheim’daki Mannheim Yavuz Sultan Selim Camii dernek başkanı Bilal Dönmez’in yanı sıra, Mannheim Belediyesi Proje Sorumluları David Linze ve Stefani Miller de yer alıyor.