AMASYA (AA) - Merzifon ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 40 dekar alan zarar gördü.

Vatan Tepesi Hıdırlık mevkisinde ormanlık alanda anız yakılması nedeniyle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına, Merzifon Orman İşletme Müdürlüğü, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, Merzifon Belediyesi, Vezirköprü Orman Bölge Müdürlüğü ile Osmancık Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlık ekipler tarafından müdahale edildi.

Yangın söndürme çalışmalarına Merzifon Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Merzifon 5. Ana Jet Üst Komutanlığına bağlı askerler de yardım etti.

Ekiplerin şiddetli rüzgar, zorlu arazi koşulları nedeni ile alevlere müdahale etmekte zorlandığı görüldü. Kontrol altına alınıp söndürülen yangının ardından, ekipler tarafından soğutma çalışmalarına başlandı.

Amasya Orman İşletme Müdür Yardımcısı Nedim İpek, yaptığı açıklamada, "Yangın, rüzgarın da etkisi ile güçlükle söndürüldü. Yangının çıkış sebebi anızdan kaynaklı. Yaklaşık 40 dekar bir alan yandı. Tekrar ölçümlerimizi yapacağız. Vatandaşlarımızı yeterince bilgilendirme yapmamıza rağmen böyle bir gelişme bizi üzdü. Vatandaşlarımızdan anız yangınları konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.