Trabzon’un Çaykara İlçesi bir devlet bankasının kredi servisinde müdür olan Mustafa G.’nin ortadan kaybolmasıyla çalkalanıyor. Mustafa G., ilçede onlarca kişiye kredi verdi. Ancak iddiaya göre; işlemleri yaparken müşterilerin istediğinden daha yüksek meblağlarda kredi çıkmasını sağladı. Kalan kısmını ise kendi alarak zimmetine geçirdi.

DİREKSİYONLA GEZİYOR

Mustafa G.’nin oyunu, bununla da yetinmeyip M.B. adlı engelli genci 100 bin TL’lik krediye kefil yapınca ortaya çıktı. Kredinin ödenmemesi üzerine gencin evine haciz mektubu gönderildi. Olayı araştıran aile, çocuklarının 100 bin lira krediye ‘kefil’ olduğunu öğrenince şoke oldu. İlçenin sokaklarında elinde direksiyonla gezen M.B.’nin ailesi, polise başvurdu. Banka müdürü, genel müdürlükten müfettiş talep etti. Trabzon’a ulaşan müfettişler, hesapları inceleme altına aldı.

DUYAN BANKAYA KOŞTU

Çaykara’da olayın duyulmasıyla onlarca müşteri soluğu bankada aldı. İncelemelerde, talep edilenin üzerinde kredi verildiği ancak müşterilerin bundan haberlerinin olmadığı ve sahte belgeler düzenlendiği ortaya çıktı. Ancak şüpheli şef Mustafa G., çoktan sırra kadem basmıştı.

Üzerine kayıtlı mal varlığını satmaya çalıştığı belirlenen Mustafa G.’nin bir süre şapka takıp tebdil-i kıyafet ilçede dolaştığı, ancak daha sonra Batum’a kaçtığı iddia edildi. Batum’da bir otel satın aldığı da öne sürülen Mustafa G.’nin ilk etapta zimmetine geçirdiği paranın 5 milyon lirayı bulduğu, ancak incelemeler sonucu bu rakamın daha da artabileceği belirtildi. 


HaberTürk