Gülseli KENARLI - Özkan ARSLAN/İSTANBUL, () "Barış Bloku" pazar günü İstanbul'da gerçekleştirilecek “Büyük Barış Yürüyüşü"yle ilgili Makine Mühendisleri Odası (MMO)'da basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Garo Paylan, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Samet Mengüç ve İHD Azınlıklar Komisyonu üyesi Meral Çandır katıldı. Toplantıda yürüyüşün pazar günü Taksim Tepebaşı'nda bulunan TRT binası önünde saat 16.00'da başlayacağı, Aksaray'a yürüneceği bilgisi verildi.
Toplantıda konuşan Samet Mengüç, Barış Bloku'nın çağrısıyla Pazar günü yapılacak yürüyüş hakkında bilgi vererek, “Dün bu iktidarın belki ikinci üçüncü temsilcisi konumundaki bir insanın yaptığı talihsiz açıklamanın insan zekasıyla alay edercesine yaklaşımlarla hala bu toplumu evirmeye çalıştıklarının tipik bir göstergesidir. Ama her şeye rağmen ne kadar acıları yaşarsak yaşayalım biz insana dair olan barışa dair olan her yerde olma mücadelesini vereceğiz. Bu yürüyüşte bu amaçla düzenlenmiştir" dedi.

“VALİLİKLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"
Bir gazetecinin, “Yürüyüş için valilik izni alındı mı ve güvenlik önlemleri nelerdir" şeklindeki sorusuna HDP'li vekil Filiz Keretecioğlu şöyle yanıt verdi: “Görüşmeler daha devam ediyor. Pazar gününe kadar zamanımız var zaten. Ama gazetecilere yine bir gazeteciden yanıt geldi, 'toplantı ve gösteri haktır valilerin polislerin diliyle yine gazeteci arkadaşlarımız konuşmasınlar' diye. Gerçekten bu bir haktır, böyle bir zorunluluk yok."
(FOTOĞRAF)