İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin 10 Aralık Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılışını yaptırdığı Buca'daki sosyal yaşam yerleşkesinin içindeki huzurevinin son halini Egeli Sabah görüntüledi. Henüz tamamlanmayan tesiste, hizmet verilmeye başlandığı izlenimini yaratmak için açılış töreninde Gürçeşme'deki huzurevinden yaşlıların getirilip yataklara yatırılmasını "Yaşlıları konu mankeni yaptılar" başlığı ile kamuoyuna duyuran Egeli Sabah dün de tesislerin son halini görüntüledi. Egeli Sabah muhabirlerinin objektifine yansıyan kareler, açılış töreni sırasında nasıl bir mizansen kurgulandığını açıkça ortaya koyuyor.

YATAKLAR KALKMIŞ
Törende yaşlıların yatırıldığı yataklar, sonradan paketlenerek bir kenara konulmuş. Asma tavanlar açık, elektrik tesisatının kabloları açıkta. Hizmete açıldığı izlenimi yaratılan tesiste yangın söndürme sistemleri bile monte edilmiş değil. İnşaat malzemelerinin doldurulduğu asansörler devre dışı. Rehabilitasyon merkezindeki röntgen odasının kapısının kasası daha takılmamış. Bu hızla tesisin yeni yılın ilk ayında da hizmete girmesi zor görünüyor. Yaşlıların mizansen malzemesi yapılmasına sosyal medyadaki vatandaşların ve gazetemizi arayan okuyucuların yanı sıra siyasilerden de tepkiler geldi. Vatandaşlar yorumlarında yaşlılara açıkça saygısızlık yapıldığını dile getirdi.

ÖZÜR BORCU VAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da hem ruhsatsız bir tesisinin açılış töreninin yapılmasının hem de faaliyette sanılsın diye Gürçeşme'deki huzurevinden yaşlıların getirilmesinin yanlışlığına dikkat çekerek, "Zaten 19 ay gecikmiş, biraz daha bekleyebilirlerdi" diye konuştu. Doğan, "Keşke bütün bürokratik işlemleri tamamlayıp öyle açılış yapsalardı. Yaşananları gerek Sayın Kılıçdaroğlu'na gerekse İzmir kamuoyuna yapılmış büyük bir yanlışlık olarak görüyorum. Görünen o ki Kılıçdaroğlu'nu da yanıltmışlar. Sayın Kocaoğlu'nun konu mankeni olarak kullanılan Gürçeşme Huzurevi sakinlerine bir özür borcu olduğunu düşünüyorum" dedi. Kocaoğlu'nun bugüne kadar zamanında başlayıp bitirdiği bir işe şahit olmadığını dile getiren Doğan, "İzmir Metrosu'nun ÜçyolÜçkuyular hattını 10 yılda, Gaziemir'deki yeni fuar alanını 11 yılda, Balçova Dede Dağı'ndaki teleferik tesislerini ise 8 yılda ancak tamamlayıp hizmete sokabilen Sayın Kocaoğlu'nun Buca Evka 1 'deki Sosyal Yaşam Kampusu içinde yer alan huzurevinin açılışını 2-3 ay daha geciktirmesi İzmirliler için çok fazla bir anlam ifade etmezdi" diye konuştu.