Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Engelli Tertip Komitesi tarafından organize edilen ve 19 engelli kurum ve kuruluşun sahne aldığı ’Engelliler Haftası Gösteri Programı’ Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

10-16 Mayıs engelliler haftasının ilimizde her geçen yıl daha güzel ve anlamlı etkinliklerle kutlandığını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Bu yıl Engelliler Haftası’nın daha kapsamlı ve ulaşılabilir olması için büyük bir çaba sarf ettik. Engelli Tertip Komitemiz, gerek engelli sivil toplum kuruluşları gerekse engellilerimize hizmet veren kuruluşlarla irtibata geçerek güzel bir program hazırladılar. Hafta boyuncu sürecek olan programların güzel geçmesini temenni ediyor, engellilerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şiirsel bir anlatımla salondakilere seslenen Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, "Ne mutlu ki şimdi engellilerimiz evlere kapalı büyümüyor. Resim yapıyor, müzik söylüyor. Bizim yanımızdalar, bizimle beraberler. Engellilerimiz sadece Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün sorumluluk alanı değil, hepimizin bu noktada sorumlulukları var. Ben, engelli anne ve babaları başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engellilerin oluşturduğu koro tarafından okunan türkülerle başlayan program, şarkı, halk oyunları, vals, mehter marşı, kelebekler rontu, kovboy dansı ve şiir gösterileriyle devam etti.

19 engelli kurum ve kuruluşundan yüzlerce engellinin sahne aldığı gösteri programında renkli sahneler yaşandı. Tüm gösterilerin ilgi ve beğeni topladığı programda, minik engellilerin "Bütün Dünya Buna İnansa" şarkısı ile tüm salon ayağa kalktı. Salonda sevinç ve gözyaşı birbirine karıştı.

Gösterilerin ardından 15 Mayıs’ı içine alan haftanın Aile Haftası olması nedeniyle yılın ailesi seçilen Ayşe ve Mümin Günseli’ye Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ve Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü tarafından plaket verildi. Anne Ayşe Günseli plaketi almaya engelli kızı Seren Günseli ile birlikte geldi.

Ayrıca programın sonunda "Hayatımızdaki Engelleri Kaldırıyoruz" temalı ortaokullar arasında düzenlenen resim yarışması ödülleri sahiplerine verildi.