Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 30 şüpheliden  25'i tutuklandı. 

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında  polis ve polis eşlerine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize  Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 45 zanlıdan 28'i polis, 2  polis eşi 30'u, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden biri savcılıkça salıverildi, nöbetçi mahkemeye çıkarılan  zanlılardan 25 polis cezaevine gönderildi, 4'ü ise adli kontrol kararıyla serbest  bırakıldı.

Gözaltındaki 15 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Gaziantep'te 23 Ocak'ta örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u  kullandıkları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyonda aralarında polisler  ve eşlerinin de bulunduğu 45 kişi gözaltına alınmıştı.

EDİRNE'DE FETÖ'YE 5 TUTUKLAMA

EDİRNE'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLcok' kullandığı öne sürülen aralarında polis ve öğretmenin de bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt içerisinde haberleşmeyi sağladığı öne sürülen cep telefonu uygulaması 'ByLock' kullandığı belirlenen komiserler M.M. ve D.Ö., polis memuru M.Ş. ile kapatılan FETÖ okulunda öğretmenlik yaptığı belirlenen F.D.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli 'örgüt üyeliği' suçundan tutuklandı. 

İTİRAZ ÜZERİNE TUTUKLANDI

Önceki gün adliyeye sevk edilerek denetimli serbestlik şartıyla salıverilen ve soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen emniyet müdürü M.K. ise savcılık itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve 'ByLock' kullandığı öne sürülen emniyet müdürü M.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

BALIKESİR'DE 16 TUTUKLAMA

Balıkesir'de aralarında KHK ile ihraç edilmiş eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 17 şüpheliden 16'sı tutuklandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Siirt ve Ağrı'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında eski emniyet müdürlerinin de olduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin örgütün haberleşme sistemi olduğu iddia edilen Bylock kullandığı öğrenilirken, şüphelilerden emniyet amiri C.E., 4. sınıf emniyet müdürleri Z.I., A.G., S.T., B.T., Y.C., S.G., H.M.K. ile 2. sınıf emniyet müdürleri T.C., S.K., V.D., İ.K., C.Ö., N.Ç., A.Ç. ve 1. sınıf emniyet müdürü N.A.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4. sınıf emniyet müdürü R.İ. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

YOZGAT'TA 12 TUTUKLAMA

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 20 Ocak'ta Yozgat merkezli Ankara, Kırşehir, Sinop, Giresun, Kayseri ve Hatay illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 12'si tutuklandı.  

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında akademisyen ve öğretmenlerin de bulunduğu 14 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğeri ise dosyasının Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığında olmasından dolayı Aksaray'a sevk edildi.

MUĞLA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Milas TEM Grup Amirliği Ekipleri’nce gerçekleştirilen operasyonda 2’si PKK’dan, 2’si FETÖ/PDY’den olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Şahıslardan 3’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Ülkemiz genelinde FETÖ/PDY örgütüne yönelik çalışmalar devam ediyor.

Çalışma kapsamında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Milas TEM Grup Amirliği Ekipleri’nce Milas’ta sağlık memuru olarak görev yaptığı öğrenilen M.M. ile ev kadını P.B. gözaltına alındı.

Şahıslar terör örgütüne üye olmak suçundan Milas Adliyesi’ne sevk edilerek çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK terör örgütünü övmekten

Öte yandan yine Milas TEM Grup Amirliği Ekipleri tarafından sosyal medyada PKK terör örgütünü ve terör saldırılarını övdükleri iddiasıyla D.A. ile M.E. gözaltına alındı.

Şahıslar sosyal medyada PKK terör örgütünü ve terör saldırılarını övdükleri suçundan D.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.E. ise denetimli olarak serbest bırakıldı.