GİRESUN (AA) - Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan anjiyo servisi törenle hizmete girdi. 

Törende konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan, hastane bünyesinde anjiyo servisinin açılmasıyla Giresun'da önemli bir sağlık ihtiyacının giderildiğini söyledi.

Giresun'un sağlık alanında büyük mesafeler aldığını belirten Karahan, "Hastane yatırımlarımızın kısa sürede tamamlanmasıyla Giresun sağlık alanında butik bir şehir haline gelecek. Giresunluların yanı sıra bu hizmetlerden bölgemizdeki diğer illerde yaşayanlar ile yurt dışından da hastalar buradan yararlanacak. Bu durum da Giresun ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır" dedi.

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise Giresunluların bütün sağlık hizmetlerini en iyi şekilde almalarını hedeflediklerini ifade etti.

Canikli, Giresun'daki sağlık hizmet kalitesinin her geçen yıl daha da yukarılara taşındığını belirterek, şunları kaydetti:

"Başından beri bunun için gayret gösteriyoruz. Şu anda Giresun'da sağlık hizmetlerinde kendi kendine yeterlilik oranı çok yükseldi. Bu servisle birlikte yüzde 95'lere ulaşacak. Bu da çok büyük bir oran. Konforlu ve daha düşük maliyetle ulaşma imkanı ortaya çıkacak. Hedef de bu zaten. Kalan alanlardan bir tanesi de onkoloji. Ocak ayında temel atmasını planladığımız 350 yataklı hastanenin hizmete geçmesinden sonra bu açığı da orada kapatmış olacak. Yeni sağlık yatırımlarında verilen hizmetlerin standardın çok üzerinde olmasına özen gösteriyoruz. Havalimanı ve diğer sağlık hizmetlerinin tamamlanması ile Giresun hem bölgeye hitap edecek, hem de sağlık turizmini canlandıracaktır."