İzmir’in Selçuk ilçesinde, Efes Deve Güreşleri Festivali hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Organizasyonun büyüklüğü ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali, bu hafta sonu 33. kez başlayacak.
Selçuk ilçesinde gerçekleşecek olan 33’üncü Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali, ilçedeki vatandaşları heyecanlandırdı. Merakla beklenen festival, 17 ocak cumartesi günü Selçuk İstasyon meydanında develerin kortej yürüyüşüyle başlayacak ve ’4. Altın Havan En süslü Deve’ yarışması ile devam edecek. 130 pehlivan devenin katılımıyla yapılacak festivalde ise hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivaline, İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden 20 bin kişinin katılması bekleniyor.
Meydanlarda şimdiden bir heyecan yaşandığını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak bilinen festivalin cumartesi günü başlayacağını ifade etti.
Bakıcı, Türkiye’de çok eskiden beri var olan deve güreşleri geleneğine çeyrek yüzyıldan fazla damgasını vurmuş olan İzmir’in Selçuk İlçesinin gerek güreş alanının büyüklüğü ve konumu ile bu geleneği dış dünyaya tanıttığını söyledi.
Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak bilinen büyük organizasyonun Selçuk Efes’te 20 bin kişinin aynı anda deve güreşi izlemesi ile de Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiğini anlatan Bakıcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca, birçok dünya TV kanalı Selçuk Efes Deve Güreşleri’ni belgeselleştirmek amacıyla Selçuk ilçesinde günlerce çalışmıştır. Geleneksel Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali bu yıl ilk kez bizim tarafımızdan yani Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği tarafından düzenlenecektir. 12 ay süren heyecanlı bekleyiş için biz de çok heyecanlıyız. Hafta sonu tüm deve güreşi sevenleri Selçuk ilçesine bekliyoruz."