Osmaniye’de özel bir kreş ve gündüz bakım evinde "Afete Hazır Osmaniye" ve "Afete Hazır Okul" projesi kapsamında “Doğal Afet Eğitimi" verildi.

Miniklere meydana gelen afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirleri, hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı hakkında uygulamalı bilgiler aktarıldı.

Kreş ve gündüz bakım evi personellerine de yangın söndürme cihazı kullanımı ve yangın anında nasıl davranılması gerektiği anlatılırken, miniklerin temel afet bilincini kavrayabilmeleri için anlayabilecekleri düzeyde gerçekleştirilen eğitim ile olası bir afet durumunda doğru zamanda doğru karar vermenin önemi vurgulandı.

Aynı zamanda acil çağrı numarası olan "Alo AFAD 122"nin çocukların zihninde yer edinmesi sağlandı.

Osmaniye Afet ve Acil Durum İl Müdürü Serhat Bulut, "Okulları, iş yerlerini ve tüm halkımızı olası bir afet durumunda eğitim faaliyetlerimizle hazır hale getirmek için çabalıyoruz. Şu ana kadar proje kapsamında Osmaniye il genelinde 12 bin 629 kişiye ulaştık. Elbette ki bu sayı bizim için yeterli bir rakam değil. Bundan dolayıdır ki AFAD İl Müdürlüğü görevine geldiğim ilk günden itibaren tüm Osmaniye’yi olası bir afete hazır hale getirmek için eğitim ve tatbikatlara büyük önem veriyorum. Ayrıca bu hususta ve diğer çalışmalarımızda büyük bir özveri gösteren müdürlük çalışanlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.