T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği’nin birlikte düzenlediği Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin programları kapsamında yaklaşık 100 öğrenci Erciyes’te düzenlenen etkinliğe katıldı.
Akademinin programları kapsamında yaklaşık 100 öğrenci Erciyes’te düzenlenen programa katıldılar. 25 ülkeden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı program Erciyes’te bulunan Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kayak evindeki programla başladı. Öğrenciler daha sonra gruplar halinde kayak hocalarından kayak dersi aldılar ve bir süre pistlerde kayma imkanı buldular. Daha sonra programa katılan akademi öğrencilerine sucuk ekmek ikram edildi. Ardından ise yine gruplar halinde kayak eğitimine devam eden öğrencilerin bazıları da Kar motosikletine binerken bazıları da kızaklarla kayma keyfini yaşadı. Programın ardından öğrenciler öğleden sonra Kayak evine döndüler.
Kayak evindeki programda öğrencilere bu yıl ki akademi çalışmaları hakkında bilgi veren Medeniyetin Burçları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dursun akademi çalışmaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bildiğiniz gibi akademi çalışmalarımıza geçtiğimiz haftalarda düzenlediğimiz açılış kokteyli ile başlamış bulunuyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizi bu tatil döneminde Erciyes’te buluşturup güzel bir ortamda vakit geçirmelerini düşündük. Bu amaçla bu yıl ki ilk gezilerimizin startını Erciyes gezisi ile başlatmak istedik. Geçen yıl akademi çalışmalarımızı büyük bir başarı ile tamamladık ve Türkiye genelinde akademi çalışmalarında önemli iller arasına girdik. Bu yıl yaklaşık 62 ülkeden 320 öğrenci ile akademi çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz ve akademi çalışmalarımız 14 Şubat’ta başlayacak. Bu döneme kadar kayıtlarını yaptırmayan öğrencilerin kayıtlarını yaptırması gerekiyor. Bu yıl daha geniş alanda eğitimlerimiz devam edecek. Lisans, lisansüstü ve doktora seviyesinde öğrencilerin katılacağı seminer çalışmaları, çeşitli okuma gruplarının yer alacağı programlar ve ihtisas eğitimi verilecek gruplar bu yıl akademi bünyesinde faaliyet gösterecek alanlar. Bunlarla ilgili sizlerden çeşitli formları aldık ve bu formlar doğrultusunda guruplarımızı oluşturmaya gayret ettik. Bu yılda eğitim çalışmalarının yanı sıra çeşitli şehirlere düzenleyeceğimiz gezilerimiz olacak. Bu gezilerin yanı sıra öğrencilerimize eğitim materyallerini ve müfredat programında işlenecek dökümanları kendilerine vereceğiz. Bu yıl ki akademi programımızın da başarılı geçeceğine inanıyorum” dedi.