VAN (İHA) – Van’ın Çaldıran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, esnaflarla yöresel Van kahvaltısında bir araya geldi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Dundar beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, Belediye Başkan Yardımcısı Alp Şevket Aksoy ile birlikte Vanyolu caddesinde bulunan bir kahvede esnafla dördüncü kez bir araya geldi. Bir ülkede şehirde ekonominin lokomotifini oluşturan esnaflarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Dundar, ”Çaldıran’da rutin olarak halkımızla olduğu gibi esnaflarımızı iş yerlerinde ziyaret ederek sohbetler ediyoruz. Esnaflarımızla dördüncü kez bir araya geliyoruz. Hem kahvaltımızı yapıyoruz, hem de sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Hepimiz bu ilçe yaşıyoruz. Sizler de bunun önemli bir kesimini oluşturuyorsunuz. Bir ülkede şehirde esnaflarımız ekonominin lokomotifi gibidirler. Tüccarlar ürettikleri katma değerle ayakta kalırlar. Sizler, bizler için önemlisiniz. Zaman zaman esnaflarımızla kahvaltılarda bir araya gelip sorunlarını, taleplerini ve önerilerini dinliyoruz. Bize gelenler oluyor, bize gelemeyen vatandaşlarımıza da bizler giderek ziyarette bulunuyoruz. Kapımız her kesimden insanlara her zaman açıktır. Bize ulaşılmak için aracılara asla gerek görmedik. Yapılacak hastane, hayvan pazarı, parke taşı yol yapımı, kanalizasyon, Van yolunda yapılacak olan değişikliklerle led ışıklandırma sisteminin kurulacağı prestij caddesi, doğalgaz ve merkez camii gibi projeler hakkında esnaflar bilgilendirerek bu hizmetleri bu yaz mevsiminde tamamen ortadan kaldıracağız” dedi.

Çaldıran’ın daha birçok hizmete ihtiyacı olduğunu belirten Dundar, ”Gelin hep birlikte el ele vererek güzel ilçemize hizmette bulunalım. Devletin bize gönderdiği paraları sizlere harcıyoruz. Çarşı merkezimizi güzelleştirmek için cadde üzerinde bulunan iş yeri tabelalarını tek tip yapmayı planlıyoruz. Bir dahaki kahvaltıda yine bir araya gelmek dileğiyle hepinize hayırlı bol kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Esnaflar ise, Kaymakam ve Belediye Başkanı Tekin Dundar’ın verdiği kahvaltı ve sorunlarını dinledikleri içi teşekkür ederek şimdiye kadar ilk defa bu dönemde kaymakam, emniyet müdürü ve jandarma komutanı ile bir araya geldiklerini belirterek, yapılan bu uygulamadan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.