Samsun Amatörü ile Samsunspor arasındaki kopukluk ve güven sorunu nereden kaynaklanıyor diye sorumuza Gençlik Geliştirme Merkezi sorumlusu Mehmet Ali Çınar; “Samsunspor Samsun futbolunda ayrı düşünülemez. Biz öyle bakıyoruz. Tüm Samsun’da ki Kulüplerin adı Samsunspor olarak geçmeli. Orada ki arkadaşlarında böyle bakması gerekir. Maalesef bu düşünce yeni değil, yıllardır söyleniyor. Samsunspor’ a giden oyuncular orada kayboluyor diye bir düşünce var. Üç yıl öncede bu göreve gelmiş ve antrenör arkadaşlarıma şöyle demiştim. İki tane kaliteli oyuncuyu aynı yerde buluşturmayalım. Çünkü oynamayan oyuncu gelişmiyor. Bizim takımımızda ki ile başka takımda ki aynı ayarda, aynı düzeyde olan oyuncunun buraya alınmasını doğru bulmuyorum. Geçmişte bu yanlışlar yapıldı. Ama bundan sonra böyle bir yanlışın olmayacağını düşünenlerdenim. Oyuncunun gelişmesi için maç oynaması gerekir. Bir takım onbir kişiden oluşuyor. Aynı mevkide aynı düzeyde olan oyuncunun birisi yedek kalıyor. Dışarıda da Samsunspor’a giden oyuncu kayboluyor görüntüsü oluşuyor” dedi.

“İkinci bir yanlışta Samsunspor’u ayrı görmektir” diye sözlerini sürdüren Çınar, “Samsunspor şehir merkezi ve ilçeleri ile bir bütündür. Hatta çevre illeri de buna ekleyebiliriz. Sıkıntı Samsunspor altyapısından kaynaklanmıyor. Sıkıntı bu çocukların profesyonelliğe geçişlerinde ki süreçte oluyor. Samsunspor tek takım ve yarışmacı bir takım olduğu için kurulan kadroda yer bulamıyorlar. Takım şampiyonluğu hedeflediği içinde 24 kişilik kadroya geçlerin girmesi zorlaşıyor. Amatörden gelen oyuncu Samsunspor’da kayboluyor düşüncesi ortaya çıkıyor. Bu bizden değil sistemden kaynaklanıyor. Aynı sıkıntıyı bizde yaşıyoruz” diye sözlerini sürdürdü.

PİLOT TAKIMIMIZ YOK
Samsunspor’un pilot takımı olmaması da bu sıkıntıların sebebi diye sözlerine devam eden Çınar, “Pilot takım olsa bu sıkıntılar asgariye iner, kurtuluş odur. Şu anda yok ama düşünülüyor. Pilot takım şarttır ve şehrin merkezinde veya yakın ilçelerde olması gerekir. Çocuklarımızdan azami faydalanabilmemiz için profesyonelce oynamaları gerekir. Bu da bir veya birkaç kategoride ki pilot takım ile gerçekleşebilir. Asıl sorgulanması gereken nerede Çarşamba, Bafra, Terme, Vezirköprü, Ladik, Havza gibi ilçelerimizin takımları ve merkezdeki Kadıköy, İlkadım, Canik, Atakum gibi takımlarımız neden profesyonel liglerde değil. Geçmişte bu takımlarımızın çoğu yıllarca profesyonel liglerde mücadele etti. Olaya Samsunspor olarak baktığımız zaman olmaz, bütüne bakmak lazım. Asıl sorgulanması gereken bu takımların neden profesyonel liglerde olmamasıdır. Burayı sorgulamıyoruz. Bu çocuklar neden Samsunspor’da oynayamıyor diye konuşuyoruz. Bir tane Samsunspor var ve burada oynayacak oyuncu sayısı da en fazla 24 kişi. Bu sorunun çözülmesi gerekir. Biz lider takım olarak bu sorunu çözmesinde gayret sarf ediyoruz. Yaklaşık iki ay önce yönetim kurulumuz düzenlediği yemekli bir toplantıda amatör kulüpler ile bir araya geldi. İletişim kopukluğu var bunu gidermeye çalışıyoruz. Gerçekle yüzleşmeden sorunların üstesinden gelemeyiz. Tek kurtuluşumuz Samsun’dan birkaç takımı profesyonel düzeye çıkarmaktır. Samsun futbolunun kurtuluşu budur” diye sözlerini tamamladı.

SAMSUNSPORLUYUZ.COM