Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitim İstişare Toplantısı’ Saray ilçesinde yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü M. Şirin Atlı başkanlığında yapılan toplantıda, yeni eğitim öğretim yılına yönelik birçok konu değerlendirildi. Söz konusu toplantıda, 2016-2017 eğitim öğretim yılı genel değerlendirmesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar, ara sınıflarda okuma yazma faaliyetleri, okul ve pansiyon kontenjanlarının değerlendirilmesi, pansiyonların genel durumu, okula devam erişim çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları, okullardaki sosyal ve kültürel faaliyetler, ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ ve ‘Öğrenciler Sinemayla Buluşuyor Projesi’ gibi konular görüşüldü.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı, Van’ın son 3 yılda akademik anlamda kendini en iyi geliştiren iller arasında yer aldığını belirterek, TEOG sistemindeki değişikliğin eğitim öğretim faaliyetlerini hiçbir şekilde aksatmaması gerektiğini söyledi. Akademik anlamda Saray ilçesinin kendisini iyi geliştiren ilçeler arasında yer aldığını belirten Atlı, “Temel eğitimde yeni sınav ve sistem ne olursa olsun, ölçü ne olursa olsun biz aynı tempoyla devam etmeliyiz. Bu yıl yine okuma yazma konusunda seferberlik başlatıyoruz. Okuma yazma bilmeyen öğrenci sayımızı minimize ederek, bu hastalıktan da Van’ı kurtarmak istiyoruz. Öte yandan Van’daki tüm okulların sosyal, kültürel faaliyetlere ağırlık vermesi gerekir. Her ilçede düzenli olarak yaptığımız bu toplantılar, güzel çalışmaların ortaya çıkmasını sağlıyor” dedi.

Toplantıya Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, 13 ilçeden şube müdürleri katıldı.