Antalya’nın Kaş ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ekibi, Kültürler Arası Diyalog konulu Hayat Boyu Öğrenme Projesi’nin 6’ncı toplantısını Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdi.
Kaş Halk Eğitim Merkezi’nin, İrlanda, İtalya, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti ülkelerinde bulunan proje ekipleri ile ortak yürüttüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından mali destek sağlanan Rhytms Of The Year (Yılın Ritimleri) Kültürler Arası Diyalog konulu Hayat Boyu Öğrenme Ortaklığı Projesinin 6’ncı toplantısı Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta gerçekleştirildi.
Çek Cumhuriyeti Aliance Lektoru A Konzultantu Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Kaş Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü ve Proje Yürütücüsü Mustafa Öztürk, HEM Proje İrtibat Yetkilisi Öğretmen M. Selçuk Gebeş ile HEM Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Ayfer Öztürk katıldı.
Toplantıda Türkiye’ye ve Kaş’ı tanıtmaya gayret gösterdiklerini belirten HEM Müdürü Mustafa Öztürk, "İrlanda Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve İtalya’dan ortaklarımızla beraber geçen yıl başladığımız Yılın Ritimleri isimli yetişkin eğitimi projemizin 6’ncı toplantısını Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde gerçekleştirdik. İrlanda, Türkiye, Yunanistan ve İtalya’daki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan geleneklerimiz, kültürlerimiz, sanatımız, müziğimiz, yemeklerimiz, önemli gün ve haftalarımız, kültürel takvim belirleme anketlerini ülkelerimizde uyguladık. Ortaklar, Çek Cumhuriyeti’nde ikinci kez bir araya gelerek ülkelerinde uyguladıkları anket sonuçlarını ve yaptıkları çalışmaları paylaştılar" dedi.