GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yapımı süren İş Geliştirme Merkezinin (İŞGEM) yaklaşık 30 milyon liraya mal olacağını bildirdi.

Memiş, Torul ilçesi Harmancık köyünde yapımı süren İŞGEM inşaatındaki çalışmaları inceleyerek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Memiş, inşaatı süren İŞGEM projesinin emsalleri arasında Türkiye'nin en iyi projelerinden birisi olacağını söyledi.

Memiş, projenin Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında değerlendirildiğini belirterek, "Yaklaşık 9 milyon avroluk bir Avrupa Birliği projesini yapıyoruz. Toplam maliyeti 30 milyon lirayı aşacak. Gümüşhane'nin en önemli geçim kaynakları ve değerlerinden olan pestil-köme ile birlikte diğer doğal ürünlerimizin üretimi ve piyasaya sunulması bakımından inovatif etki yaratacak bir tesis oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Yeni markalar, yeni girişimciler buradan çıkacak"

İŞGEM tesislerinde, kadın girişimciler ve inovatif ürün yapmak isteyen bütün pestil-köme üreticileri ile doğal ürünler üreten işletmecileri konuşlandıracaklarına işaret eden Memiş, inşaatın altyapı çalışmalarının proje paydaşlarınca tamamlanacağını söyledi.

Memiş, inovatif ve tüketime daha müsait ürünler yapılması bakımından projenin önemine dikkati çekerek, "Yeni lezzetler geliyor. Pestil-köme ile beraber kuşburnu, pekmez ve bütün bu organik ürünlerde yeni lezzetlere burada kapı açılacak. Bütün ilçelerimiz bundan faydalanacak. Yeni markalar, yeni girişimciler buradan çıkacak." diye konuştu.

Vali Memiş, projeye sundukları destek dolayısıyla Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve tüm ilgililere teşekkür etti.