HAKKARİ Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı’nda el bombasının patlaması sonucu şehit olan 3 askerden Piyade Astsubay Üstçavuş 28 yaşındaki Rahmi Yılan, memleketi Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Bolu Komando Tugayı’ndan geçici görevle Hakkari Yüksekova’ya giden ve birlik içerisinde el bombası patlaması sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Rahmi Yılan için bugün memleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde tören yapıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, ilk olarak Sofular Mahallesi Tepe Sokak’ta bulunan baba evine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından cenaze, askeri konvoy eliğinde Merzifon Kara Mustafa Paşa Camii’ne götürüldü. Burada yapılan törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, 5'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cengiz Karacabey, protokol üyeleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Şehidin babası İdris Yılan, yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durabildi. Anne Fadime Yılan, cenaze namazı kılınırken fenalaşınca sedyeye oturtuldu. Anne Fadime Yılan, bir süre bu şekilde oğlunun tabutunun peşinde götürüldükten sonra ambulansa bindirildi. Abla Selda Bakar, cenaze töreni boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, kardeşinin fotoğrafını öpmesi yürekleri dağladı.
Şehidin 6 aylık hamile eşi Hayriye Yılan, sakin kalmaya çalıştı. Eşinin cenazesi araca konulduktan sonra tabuta dokunan Hayriye Yılan, şehitliğe kadar cenaze aracını yürüyerek takip etti. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirildiği sırada selam veren bir kadın astsubay ise gözyaşlarını tutamadı.
Şehit Rahmi Yılan, burada Amasya İl Müftüsü İsmail İpek tarafından öğle namazına müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından Merzifon Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI