Tolga Özbek / Dubai () - Pegasus Havayolları, Dubai'de düzenlenen Dubai Air Show havacılık fuarında, CFMI şirketi ile motor destek ve bakımı için anlaşma imzaladı.

Toplam 450 milyon dolarlık anlaşma ile şirket Pegasus filosundaki Boeing 737-800NG uçaklarında kullanılan toplam 90 adet CFM56-7B serisi motorların atölye bakımlarını gerçekleştirecek. Ayrıca Pegasus Havayolları, CFMI şirketinden 4 adet yedek motor alacak.

Havayolu şirketinden Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre sözleşme kapsamında temin edilecek bakım hizmet, parça tedarik ve yedek motor temini için liste fiyatları üzerinden yaklaşık 450 milyon dolar ödenecek.

A320neo için de CFMI ile anlaşma yapılmıştı

Pegasus Havayolları filosunu yenilemek için 2012 yılında Airbus şirketi ile opsiyonları ile toplam 100 adet A320neo serisi uçakların alımı için anlaşma imzalamıştı. Bu uçaklar için de Pegasus CFMI şirketinin imalatı olan Leap 1 motorlarını seçmişti. Kasım 2013’te yapılan anlaşma ile Pegasus A320neo’larda kullanılacak motorlar için toplam 4 milyar dolar ödeme yapacak.