Bozüyük’te Milli Eğitim Müdürlüğü, Kent Konseyi ve Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliği ile “Değerler Eğitimi” konulu konferans programı düzenlendi.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Keskin, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adil Şen ‘İnsan’ konusu üzerine konuşarak dinleyenlerle kendi tecrübelerini ve fikirlerini paylaştı. Öğretmenlik mesleği konusunda “tekrar dünyaya gelsem öğretmenliği seçerdim” diyen Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adil Şen insanı ve özelliklerini anlatarak “Başarısızlık tirajiktir, etiketleme, hakaret, küçümseme, sınırlama, şiddet, yok sayma, her insanı yıkan yönelişlerdir. Farkına varma, anlama, algılama, sevme, sevilme, takip edilme, önem verilme, nezaket, zerafet, her insanın vurgun olduğu yönelişlerdir. Hayat olmuş bitmiş bir proje değildir. Doğma beşiğinden ölme beşiğine kadar hayat boyu öğrenme, kendimizi geliştirme, kendimize yatırım yapma, bizden dalga dalga çocuğumuza ailemize birlikte görev yaptığımız mesai arkadaşlarımıza içerisinde yaşamış olduğumuz topluma sirayet eder. Dolayısıyla ben oldum artık, bundan sonra hiçbir şeye gerek yok, deme şansımız yoktur” dedi.

İlgi ile izlenen konferansın sonunda Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Zeynep Münteha Doç. Dr. Adil Şen’e katılımları nedeni ile teşekkür ederek fincan takımı hediye etti. Doç. Dr. Adil Şen’e ayrıca günün anısına plaket takdiminde bulunuldu.