Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yapımı devam eden 560 yataklı Şehir Hastanesi ile Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin hizmete giriş tarihiyle ilgili olarak, "Kuvvetle muhtemel 2018’in ilk 3 ay içerisinde de tefriş ve görevlendirmelerimizi tamamlayarak, Manisalı hemşerilerimizin hizmetlerine her iki hastanemizi de sunmuş olacağız" dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yapımı devam etmekte olan Şehir Hastanesi ile Merkez Efendi Devlet Hastanesi yeni hizmet binası inşaatlarını yerinde inceleyerek, yetkililerden inşaatların durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Güvençer’in Şehir Hastanesinde yaptığı incelemelere, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan Bayrakçı ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz eşlik etti.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi yeni hizmet binası inşaatının incelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Vali Güvençer, “Büyümekte ve gelişmekte olan Manisa’nın en önemli yatırımlarından biri olarak zikrettiğimiz Şehir Hastanemiz ve Merkez Efendi Devlet Hastanemizin inşaatlarında incelemelerde bulunduk. İnşaatlarda gördüğüm performans ve inşaat kalitesi, doğrusu beni hem devletim hem de Manisalılar adına son derece memnun etti. Şehir hastanemiz yaklaşık 560 yataklı. Merkez Efendi Devlet Hastanemiz de yoğun bakımlar, müşahede yatakları ile beraber yaklaşık o kadar. Ortalama olarak söyleyebilirsek yatak kapasitemizi 750’ den, bin 200 yatak kapasitesine çıkarmış olacağız. Bu iki katına yakın bir yatak kapasitesi artışı. Ama kazandığımız yeni fiziki mekanlar ile inşallah Manisalılara bu iki hastanede sunacağımız sağlık hizmeti, bugünkü sağlık hizmeti kalitesini neredeyse 3’e 4’e katlayacak. Yoğun bakım yatak sayımız artacak, acil müdahale imkanlarımız artacak, özellikle koroner yoğun bakım, onkoloji hastalarına müdahale imkanlarımız artacak. Şehir hastanemizde olan bu birimlerimiz rahatlayacak. İnşallah, görebildiğim kadarıyla, yılsonu itibariyle her iki hastanemizi de teslim alacağız. Kuvvetle muhtemel 2018’in ilk 3 ay içerisinde de tefriş ve görevlendirmelerimizi tamamlayarak Manisalı hemşerilerimizin hizmetlerine her iki hastanemizi de sunmuş olacağız. İçimizde bunun mutluluğuyla ben Manisalı hemşerilerimizi kutluyorum" dedi.

Vali Güvençer’in Merkez Efendi Devlet Hastanesi yeni hizmet binası inşaatında yaptığı incelemelere, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan Bayrakçı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz ve Şantiye Şefi Cengiz Afacan eşlik etti.