Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmadığını söyleyen Malatya Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, yazılı bir açıklama yaparak, yapılan saldırıları kınadı.
Türkiye’de son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığını belirten Kemal Şener, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını maalesef ilimizde de görmekteyiz. Tüm uyarılara ve ilgili kurum ve kuruluşların çeşitli açıklamalarına rağmen sağlıkta benzer şiddet olayları devam ediyor” dedi.
14 Temmuz tarihinde Malatya Fırat Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Doktor Edip Zorlu’nun şiddete maruz kaldığını ifade eden Şener, “Doktor Edip Zorlu’ya kendisine yanlış ilaç yazıldığı gerekçesiyle D.İ. adlı şahıs silah çekip, Samsun’da hunharca öldürülen Doktor Kamil Furtun’u örnek göstererek ‘Onun yerine senin resmini asacaklar seni vuracağım, öldüreceğim’ şeklinde tehdit edip fiziksel saldırıda bulunmuştur. Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak değerli meslektaşımıza ve dolaylı olarak sağlık camiasına yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, bu gayri insani davranışların bir daha tekerrür etmemesini diliyorum” diye konuştu.