40 yıldan bu yana İngiltere’de yaşayan emekli aşçı Hüseyin Biçer, Bolu’ya havaalanı yapılması yönündeki çalışmalara destek olmak için Bolu Belediyesi’ne 2 bin Sterlin bağışta bulundu.
İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan 72 yaşındaki Hüseyin Biçer, ablasını ziyaret için geldiği Bolu’da havaalanı yapılması yönündeki çalışmalara destek olmak için Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın makamına gelerek, yanında getirdiği 2 bin İngiliz Sterlinini Bolu Belediyesi’ne bağışladı.
Gurbetçi vatandaşın bağışının kendisini gururlandırdığını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu aşkıyla İngiltere’de 40 yıldır yaşayan bir insan, havaalanı ile ilgili düşüncelerimize katkıda bulunmak için böyle bir jest yapmış. Bir belediye başkanı için bu en büyük mutluluktur. Para değil, bu düşüncedir. Şehrini seven, şehrinin ileriye gitmesini isteyen ve üstelik ülke dışında 40 yıl geçiren bir insanın Bolu’da turizme dayalı olarak havaalanı yapılmasıyla ilgili böyle bir düşünce içerisinde olup jest yapmış olmasının onurunu taşırken, aynı zamanda büyük bir sorumluluk verdiğini kabul ediyorum. Ve duyarlılığından dolayı kutluyorum” dedi.
Hüseyin Biçer ise 3 senedir bu düşüncesinin olduğunu vurgulayarak, "Sayın başkanımız ne zaman göreve geldi, Bolu’muzun yüzü güldü. Ben Boluluyum, Mengen doğumluyum. 40 yıldır İngiltere’de yaşıyorum. Emekli aşçıyım. Size havaalanı için 2 bin Sterlin getirdim. 3 senedir aklımdaydı, bugüne nasip oldu” diye konuştu.