Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gevaş ilçesinde bulunan Doğa Kampı’nda düzenlenen iftar programına Van Valisi İbrahim Taşyapan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal ve birçok kurum amirleri katıldı.
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gevaş Doğa Kampında düzenlenen programa Van Valisi İbrahim Taşyapan, Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Gevaş Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Taş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehdi Tekçe ve çok sayıda kurum amirleri katıldı. İftar öncesi Gevaş Doğa Kampını gezen Vali Taşyapan ve beraberindekiler ok atışı ve havalı tüfek atışları yaptı. Daha sonra Türkiye’nin farklı illerinden gelen ve bir haftadır kampta bulunan öğrencilerin yaptığı paitnball oyunlarını izlediler. Kampta yapılan günlük etkinlikler hakkında gençlerden bilgi alan Vali Taşyapan, daha sonra gençlerle birlikte iftar programına geçti. Burada gençlerle birlikte iftar açan katılımcılar Van İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz’ün yaptığı iftar duasından sonra Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrenciler için düzenlenen veda programına geçildi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan veda programında kısa bir konuşma yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, kamp programının içeriği ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra bir konuşma yapan Vali İbrahim Taşyapan, gençliğin hayatın en tatlı zamanları olduğunu hatırlatarak, gençlere tavsiyelerde bulundu. Devletimizin gençlerimize sağladığı bu imkanlara dikkat çeken, Vali Taşyapan, “Burada birbirlerinizi tanıdınız. Van’ımız hem deniziyle hem doğasıyla çok güzel bir yer. Bir yeri güzelleştiren oranın insanlarıdır. Orada yaşayan insan varlığıdır. Bizler bu akşam burada sizlere misafir olduk. Sizler bizim misafirlerimizdiniz. Son akşamınızda da bizler sizin misafiriniz olalım istedik” dedi.
Vali Taşyapan, konuşmasının sonunda hazırlanan iftar programında emeği geçenlere teşekkür etti. Program kampçı gençlerin sunduğu müzik, ilahi, halkoyunları, Hacivat ve Karagöz gösterilerinin ardından ödül takdimi ve yakılan kamp ateşiyle son buldu.