Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de 3 hafta önce evlenen 25 yaşındaki Ramazan Arslan, 6 gün önce önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı.  Hastanede beyin ölümü gerçekleşince, ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Gencin kalbi, karaciğeri ve iki böbreğinin Ankara ve Bursa'da organ bekleyen hastalara nakledileceği belirtildi.
Üç hafta önce 21 yaşındaki Tansu Arslan'la evlenen Ramazan Arslan, geçen 11 Kasım'da Lapseki yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralandı. Ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Arslan'ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Ramazan Arslan'ın organlarını bağışlama kararı verince, yaşam maratonu başladı. Ankara ve Bursa'dan ekipler geldi. Ramazan Arslan'ın kalbi, karaciğeri ve iki böbreği alındı. Arslan'ın kalbi Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne; karaciğeri Bursa Özel Acıbadem Hastanesi'ne ve böbrekleri Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Organların uygun hastalara nakledileceği belirtildi.
AİLEYE TEŞEKKÜR
Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Ramazan Arslan'ın Lapseki Karayolu'nda geçirdiği trafik kazası nedeniyle kafa travması geçirdiğini ve ağır yaralı olarak hastanelerine getirildiğini belirterek şunları söyledi:
"Bütün uğraşlara rağmen kurtaramadık, kendisini kaybettik. Ailesi çok büyük ve önemli bir karar verdi. Ramazan sayesinde dört kişi sağlıklı yaşama kavuşacak. Ben Ramazan'a rahmet diliyorum. Çok değerli ailesine, bu önemli kararından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanlığa yapılmış en büyük bağış, en büyük armağan. İki kişi diyalizden kurtulacak. Ankara'da bir kalp hastası sağlığına kavuşacak. Bir karaciğer hastası sağlıklı yaşama merhaba diyecek."
'KARDEŞİMİ BU ŞEKİLDE YAŞATACAĞIZ'
Kardeşinin ölümüne hala inanamadığını söyleyen ağabeyi 27 yaşındaki Caner Arslan, "Aile olarak bir karar verdik. Bu karara gönülden inandık. Kardeşimizi sadece bu şekilde yaşatabileceğimize inandık. Ve bu kararı alarak, kardeşimi bu şekilde yaşatacağız" diye konuştu.
BABA: OĞLUM, GELİNİM VE EŞİM İKNA ETTİ
Ölen gencin babası 55 yaşındaki İlhan Arslan da, "Ben bu kararı diğer oğlum sayesinde aldım. Eğer oğlum ikna etmeseydi, bu kararı alamazdım. Bu kararda eşimin de, oğlumun da katkısı var. Başta 'Kesinlikle olmaz' dedim. Devreye oğlum, gelinim ve eşim girdi. Çok can kurulacak denilince razı olduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI