İstanbul,() - İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenen, iki kıtayı birleştiren tek organizasyon olan Vodafone 37'nci İstanbul Maratonu öncesi 12- 14 Kasım tarihleri arasında Ataköy Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda "Maraton ve Spor Fuarı" düzenlenecek.

Maraton (42 km) , 15 km ve 10 km kategorilerinde 30 Eylül'e kadar kayıtlarını yaptıran yaklaşık 25 bin sporcu göğüs numarası, çip ve tshirtten oluşan sporcu kitlerini Maraton ve Spor Fuar'ında teslim alabilecekler.

GEÇ KAYIT VE BAĞIŞ İMKANI MARATON VE SPOR FUARI'NDA

Kayıt dönemini kaçıran sporcular ise aralarında Spor A.Ş. ile yıl boyu daimi STK sözleşmesi imzalayan Kızılay, Yeşilay, Kadın ve Demokrasi Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Tohum Otizm Vakfı, Türk Kanser Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile birlikte yaklaşık 20 Sivil Toplum Kuruluşu'ndan herhangi birine en az 40 TL bağış yaparak ve kayıt ücretini ödeyerek Maraton ve Spor Fuarı'ndaki geç kayıt imkanından faydalanabilecekler. Geç kayıt için 5 bin kontenjan ayrıldı.

İLK DEFA AYAKKABI VE KIYAFET BAĞIŞI YAPABİLECEKLER

Vodafone 37'nci İstanbul Maratonu bağış yönü ile de farklılık oluşturmayı amaçlıyor. Bu yıl İBB Kadın Koordinasyon Merkezi aracılığı ile "Maraton Spor Fuarı"nda ve Maraton günü bir ayakkabı ve eşya bağışı organizasyonu düzenlenecek. Maraton ve Spor Fuarı'nda oluşturulacak olan stantlara sporcular ve katılımcılar kullanmadıkları ve kullanılabilir durumda spor ayakkabılarını bağışlayabilecekler. Aynı şekilde maraton günü start noktalarında oluşturulacak "Toplama Alanlarına maratona katılanlar üzerlerinde getirmiş olduğu eşofman, polar, bere ve eldiven gibi eşyalarını teslim ederek kıyafet bağışı yapma imkanı bulmuş olacaklar. Bağışlanan ayakkabılar ve kıyafetler İBB Kadın Koordinasyon Merkezi aracılığı ile toplanıp temizlendikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.